Niets is fijner dan na een lange dag werken op de bank te ploffen met een goed boek. Tenminste dat vinden wij. Mocht jij dit nou ook vinden maar geen inspiratie hebben, dan heb je geluk. Speciaal voor jou hebben wij namelijk een lijstje samengesteld vol heerlijke feelgood romans die je meteen aan je leeslijst toe wil voegen!

boek lezen op bed

We beginnen meteen met de boekenreeks van de Britse schrijfster Sarah Morgan. “Liefs in Manhattan” is een trilogie over de drie beste vriendinnen Paige, Eva en Frankie. In het eerste boek staat Paige centraal, in de tweede Frankie en in de derde Eva.

Deel 1: Nachten in New York

Paige werkte bij een evenementenbureau maar is daar haar baan kwijtgeraakt, dus besluit ze om samen met haar twee beste vriendinnen Eva en Frankie hun eigen evenementenbureau te beginnen. Helaas gaat de start niet zo heel soepel, waardoor Paige wel om hulp moet vragen van ICT-miljonair Jake Romano, de beste vriend van haar broer Matt. Probleem is alleen dat ze al jarenlang verliefd is op Jake waardoor ze bang is dat samenwerken met hem funest is. Paige doet dus haar uiterste beste om het voor hem te verbergen, maar heeft daardoor vaak slapeloze nachten.

Jake heeft een reputatie van hartenbreker en heeft zijn beste vriend Matt moeten beloven dat hij nooit iets zal beginnen met zijn kleine zusje. Echter vindt hij haar al vanaf jongs af aan leuk en vindt hij het steeds moeilijker om zijn verliefdheid te moeten verbergen. Vooral nu Paige bij hem op kantoor werkt, doet hij steeds vaker geen oog meer dicht…

Deel 2: Vlinders in Central Park

De ouders van Frankie Cole zijn op desastreuze manier gescheiden waardoor zij haar geloof in liefde is verloren. Volgens haar komen happy ends dan ook alleen voor in sprookjes, waardoor ze mannen veilig op afstand houdt. Alleen bij haar goede vriend Matt voelt ze zich op haar gemak, wat echter puur platonisch is. Maar sinds kort is er iets vreemds aan de hand: haar hart slaat namelijk steeds op hol wanneer zij bij hem is…

Matt Walker is in het geheim al jaren verliefd op Frankie, maar laat daar niks van merken. Omdat ze goede vrienden zijn, weet hij dat zij immers allergisch is voor alles wat met liefde te maken heeft. Toch heeft hij de laatste tijd het gevoel dat Frankie op een andere manier naar hem kijkt. Als hij niet beter zou weten, zou hij denken dat zij zelfs met hem aan het flirten is… Zal Matt het er op wagen om Frankie te zoenen terwijl in Manhattan de zon ondergaat?

boek

Deel 3: Flirt op 5th Avenue

Eva Jordan brengt deze kerst alleen door, toch is ze dol op alles wat met Kerstmis te maken heeft. Maar dan krijgt ze ineens een geweldige kans aangeboden: Eva mag een paar dagen in een luxe penthouse aan 5th Avenue bivakkeren om het huis helemaal in kerststemming te brengen voordat de eigenaar thuiskomt. Ze is dolblij, Manhattan onder een pak sneeuw is tenslotte de perfecte plek voor de feestdagen! Wat ze alleen niet had verwacht, is dat de eigenaar van het penthouse gewoon thuis is… En laat dit nou heel toevallig een knappe, mysterieuze man zijn!

Lucas Blade, eigenaar van het luxe penthouse aan 5th Avenue en tevens een wereldberoemd misdaadauteur, heeft een hekel aan kerst. Omdat een dreigende deadline en de herdenking van zijn vrouw haar sterfdag naderen, heeft zijn humeur het dieptepunt bereikt. Daarom heeft hij besloten zich af te zonderen van de wereld. Lucas wil niet gestoord worden, wil geen kerstversieringen in zijn huis en moet er al helemaal niet aan denken om afgeleid te worden van Eva die toch kerstfrutsels ophangt. Maar dan komt Eva door een sneeuwstorm vast te zitten in zijn penthouse en kan hij niet meer ontkomen aan haar betovering…

Naast deze drie boeken is er ook nog een E-book over Matilda, die ook voorkomt in de verhalen van de drie meiden. Alle boeken zijn prima apart te lezen, maar vormen voor de reeks een sterk geheel. Het is natuurlijk ook leuk om het verhaal van alle drie de meiden te lezen, dus wij raden het zeker aan om alle delen te lezen!

E-book: Aanzoek bij Tiffany’s

Matilda is overdag serveerster in New York, maar ’s avonds schrijft ze verhalen met dappere vrouwen in de hoofdrol. Op een dag ontmoet ze de knappe miljonair Chase Adams en besluit ze zich voor te doen als de aantrekkelijkste personage uit haar verhaal. Voor één nacht is Matilda zekerder over zichzelf dan ooit tevoren. Dan heeft ze een date bij de bekendste juwelier van New York: Tiffany’s. Komen haar dromen hier tot werkelijkheid?