Niets is fijner dan na een lange dag werken op de bank te ploffen met een goed boek. Tenminste dat vinden wij. Mocht jij dit nou ook vinden maar geen inspiratie hebben, dan heb je geluk. Speciaal voor jou hebben wij namelijk een lijstje samengesteld vol heerlijke feelgood romans die je meteen aan je leeslijst toe wil voegen!

boek lezen

Deze week staat de boekenreeks “Q-serie” van de Nederlandse schrijfster Jackie van Laren op de lijst. De serie bestaat uit drie delen en wordt per deel opgesplitst. In de boeken gaat het over Nina de Wit en trance-dj Wessel Quist die een vurige relatie krijgen waarbij van alles komt kijken.

Q serie 1 – Zin: Mijn maand met Q

De schathemelrijke en razend aantrekkelijke Wessel Quist (bijnaam Q) is bij iedereen bekend. Hij is een wereldberoemde trance-dj, producer en oprichter van het Moonbeam-event: een bij volle maan internationaal openlucht dancefeest waarbij iedereen in het zilver is gehuld. Ondanks zijn overvolle agenda, weet Q er wel een woest seksleven op na te houden. Hij is namelijk een beruchte player met een onverbeterlijke seksdrive.

Nina de Wit ziet een vacature voor personal assistant voor Q bij Q Productions voorbij komen en besluit te solliciteren. Ze heeft een hippieachtige en grenzeloze opvoeding gehad en wil nu niets liever dan een burgerlijke baan, een huis en een man. Maar Q, die gedreven is door uit onuitspreekbaars uit zijn verleden, blijkt totaal niet burgerlijk te zijn.

Q serie 2 – Lief: Q een maand later

Na een intense, heftige maand is Nina zonder verdere uitleg weggestuurd door Q en zit ze met een gebroken hart thuis. Q heeft ondertussen alweer een nieuw vriendinnetje, een fotomodel, waar de roddelpers maar al te graag van smult. Was dat wat Nina en Q hadden dan toch niet meer dan alleen een tussendoortje, een affaire die die werd gedreven door vooral lichamelijke aantrekkingskracht?

Leo, een oud-collega van Nina die al een wat langere tijd een oogje op haar heeft, nodigt Nina uit om mee te gaan naar Ibiza. Q zal daar een gezaghebbende dance-award in ontvangst nemen en iedereen van het bedrijf is erbij aanwezig om het te vieren. Nina kan het aanbod niet weigeren, ondanks dat ze heel goed weet dat Q damaged goods is, wordt ze nog steeds als een magneet naar hem toegetrokken.

boek in bieb

Q serie 3 – Ziel: Q voor nu en altijd

Er is een jaar verstreken sinds het voor tweede keer op niets uitliep tussen Nina en Q en Nina heeft het nu opgegeven. Q is te wispelturig, te gesloten en te geheimzinnig over waarom het voor hem zo moeilijk is om haar écht toe te laten in zijn leven. Leo is veel beter: hij is verstandig, rustig en aandachtig. Maar Nina kan Q moeilijk vergeten. Als Nina’s nieuwe werkgever haar dan ook nog eens vraagt of zij haar goede contacten met de beroemdste dj ter wereld wil uitbuiten om een dancefeest te organiseren (met Q als publiekstrekker), slaat haar hart toch even een slag over.

Kan Nina het aan om hem weer te zien, maar dan gewoon zakelijk? Of moet ze eindelijk onder ogen zien dat ze diep in haar hart al lang een keuze heeft gemaakt voor Q?