Het is weer die tijd van het jaar, de maand die het meeste geld kost: december. Geld dat jij misschien wel helemaal niet hebt, omdat je een alleenstaande moeder bent of een student die leeft van een lening. Wij begrijpen heel goed dat deze maand niet voor iedereen een feest is in de portemonnee en daarom hebben wij vandaag een aantal cadeautjes op een rijtje gezet die je met weinig geld zelf kunt maken. Cadeaus die zelfgemaakt zijn kan namelijk iedereen waarderen.

Foto album

Fotoalbum

Het is niet helemaal meer van deze tijd, om foto’s zelf in een fotoalbum te plakken, maar dat is nu juist zo leuk. Haal foto’s die los in een schoenendoos liggen tevoorschijn en plak ze in een mooi album, dit album hoeft helemaal niet duur te zijn, want je hebt hele mooie budget boeken die je ook weer zelf kunt beplakken. Maak de pagina’s helemaal af door je eigen stijl erop te projecteren met quotes, anekdotes, stempels, mooie stickers enzovoort. Een fotoalbum van Albelli mag er misschien mooi en netjes uitzien, maar een zelfgemaakt fotoalbum is veel persoonlijker en leuker.

Een vriendenboek

In dit geval bedoelen we niet het welbekende boek waar je vroeger op de basisschool mee rondliep en waar iedereen iets in kon schrijven, maar een echt boek of een echte map met insteekhoesjes. Haal alle leuke gebeurtenissen die jullie samen hebben meegemaakt door de jaren heen naar boven en wissel dit af met songteksten en andere dingen die typisch zijn voor jullie vriendschap, combineer dit samen met leuke foto’s en jouw zelfgemaakt vriendenboek is helemaal af en erg leuk om te geven.

Een cadeaupakket

Dit cadeau is iets prijziger om zelf te maken, maar in principe kun je het zo duur maken als je zelf wilt. Kies voor een thema en koop spulletjes die uitgeschreven zijn voor dit thema. Ga voor Kerstmis bijvoorbeeld voor een kerstthema en haal spullen die typisch voor Kerstmis, bij de Xenos en Action zijn er geweldige kerstspullen voor weinig geld. Stop jouw gekochte items in een leuke doos of mand en pak het mooi in. De ontvanger zal het geweldig vinden.