Ben je op zoek naar de juiste lipstick die bij je huidskleur past? Dan hebben wij goed nieuws voor je, want wij kunnen ervoor zorgen dat je zomerse look helemaal compleet wordt met een mooie kleur lippenstift die goed bij jouw huidtint past.

Voor veel vrouwen lijkt de zoektocht naar de perfecte kleur lippenstift eindeloos, maar hoe komt dit? De zoektocht en het vinden van de beste lipstick heeft alles te maken met de kleur (tint) van je huid. Je kunt nu de juiste kleur lippenstift vinden met onze tips.

Juiste Kleur Lipstick Bij Jou Huidskleur

Ontdek Je Ondertoon Voor De Juiste Kleur Lipstick

Er bestaan warme en koele types en dit heeft alles te maken met de ondertoon van je huid. Je kunt zelf eenvoudig testen of je een warm of koel kleurtype bent. Je kunt een oranje doek voor je gezicht houden en een violet gekleurde doek.

Je ziet hierdoor wat voor ondertoon jouw huid heeft. Zorgt de oranje doek dat jouw gezicht gaat stralen? Dan ben je een warm type. Dit kun je herkennen aan de wat gelige ondertoon in je gezicht.

Een violet gekleurde doek doet niet zoveel met je uitstraling. Hierdoor worden oneffenheden beter zichtbaar en kringen om de ogen worden hierbij extra geaccentueerd.

Lees in dit artikel meer over het warme en koele ondertonen: Warme Ondertoon Of Koele Ondertoon

Ontdek De Kleur Lipstick Welke Past Bij Jouw Huidskleur

Het kiezen van een lippenstift en huidskleur horen bij elkaar. Als je op zoek bent naar een kleur lippenstift moet je wel rekening houden met je huidtint.

Er zijn namelijk verschillende soorten huidskleuren en als je weet welke ondertoon jij hebt kun je de kleur lippenstift afstemmen op je huidskleur en je type ondertoon. Als vrouw zijnde val je altijd onder één van de vier seizoenen:

Licht Blanke Huidskleur En Lippenstift Kleur

Je bent een lentetype qua kleur: je hebt een gelige ondertoon in je huid. Je kunt het beste kiezen voor roze en lichte koraalkleuren. Dit zorgt er namelijk voor dat je huid het mooiste tot haar recht komt. Als je rode lippenstift wilt dragen dan kun je het beste kiezen voor oranjerood in plaats van rozerood. Bruine lipstick kan een lentetype beter vermijden.

Blanke Huid En Lipstick Kleur

Je bent een zomertype qua kleuren: meestal heb je (licht)blond haar, met een wat koele ondertoon. Je kiest voor rozige tinten, deze staan je namelijk het beste.

Licht Getinte Huid En Kleur Lippenstift

Dan ben je qua kleur een herfsttype: je hebt een warme ondertoon, een warme lippenstift kleur hoort bij jou. Bijvoorbeeld een knalrode lippenstift. Je kunt ook denken aan een lippenstift kleur die bij de natuurlijke kleur past van je lippen. Ook roodbruine kleuren en chocoladebruin staan goed bij je huid.

Donkere Huid En Lipstick

Je bent qua kleuren een wintertype: je kunt het beste kiezen voor een helderrode lippenstift. Ook paarse tinten van bessen staan je goed.

Bij een donkere huidskleur staan de chocolade tinten erg mooi. Je kunt ook voor een pruimenkleur kiezen of voor de rode tinten. Als een lippenstift kleur een oranje ondertoon voert, kun je die maar beter achterwege laten.

Welke Kleur Lipstick Past Er Bij Jouw Huidskleur?

Doordat je kunt ontdekken wat voor type je bent, kun je meteen zien welke kleur lippenstift het beste bij je past. Er wordt ook aangegeven welke kleur(en) je maar beter kunt vermijden.

Zorg dat je gaat ontdekken wat voor type jij bent, zodat je een goede lippenstift uit kunt kiezen.

Ook voor een donkere huid is er lippenstift die goed bij je past! Met ieder huidtype kun je lippenstift dragen, alleen de kleur is iedere keer afgestemd op jouw huidtype.

Hierdoor zorg je ervoor dat je gaat stralen en dat je het beste kiest qua kleur voor jouw huid. Met de juiste tinten en kleuren lipstick komen jouw lippen het beste uit.

Samenvatting Van Het Kiezen Van De Juiste Kleur Lipstick Bij Jouw Huidskleur

Licht blanke huid: Kies voor lichte koraal kleuren en qua rode lipstick kies dan voor oranjerood;

Blanke huid: Kies voor lippenstift met roze tinten;

Lichtgetinte huidskleur: Kies voor chocoladebruine tint lipstick of als je wilt opvallen een roodbruine kleur lippenstift;

Donkere huidskleur: Kies voor pruimkleurige lipstick of voor chocoladebruine tinten;