Het is in de meeste gevallen niet fijn als je een litteken hebt. Zeker een litteken op het gezicht kan voor een vrouw erg vervelend zijn. Door een operatie aan het gezicht, of na een ongeluk kan na herstel toch nog een litteken overblijven. Maar ook na een langere periode van acne kunnen er littekens ontstaan.

Maar als je een avondje uit wilt of gewoon vol zelfvertrouwen naar het werk wilt wil je waarschijnlijk liever niet dat men je litteken kan zien. Ook tijdens het zwemmen is het natuurlijk niet fijn als je litteken door iedereen wordt gezien.

In dit artikel vind je meer over het verbergen van littekens met make-up.

Littekens Verbergen Met Make-up

In De Zon / Onder De Zonnebank Als Je Littekens Hebt

Het is belangrijk om littekens niet direct bloot te stellen aan de zon. Dit geldt vooral voor littekens die nog redelijk vers zijn. De huid van het litteken verbrandt namelijk een stuk sneller. Daarbij kan de zon ervoor zorgen dat het litteken verkleurd.

Deze verkleuring is niet eenvoudig ongedaan te maken. Het zelfde geldt voor het liggen onder de zonnebank. Hierdoor kunnen er ook verkleuringen ontstaan. Hierdoor wordt het litteken nog beter zichtbaar. Dat is nu net wat wij willen voorkomen.

Is je litteken nog redelijk vers (2-3 maanden) is het aan te raden om de zon zelfs te vermijden.

Verzorgen Van Je Huid Bij Je (Acne) Littekens

Voordat we aan de slag gaan met het verbergen van de litteken met diverse make-up producten is het belangrijk om aandacht te besteden aan je huid. En dan speciaal de huid van het litteken dat je wilt verhullen.

Je huid vernieuwt zich keer op keer. Door dit proces ontstaan er dode huidcellen. Dit is op je gehele lichaam en dit geldt zeker ook voor de huid van je litteken(s).

Daarom is het belangrijk om de dode huidcellen regelmatig te verwijderen door te scrubben. Uiteraard is er wel enige voorzichtigheid geboden wat betreft de huid op de littekens.

Het is belangrijk dat je na het scrubben een creme aanbrengt op je huid, en dan met name op de littekens.

Door te scrubben en je huid te verzorgen met een cream word de huid van het litteken soepeler. Hierdoor voelt je huid niet alleen zachter aan maar kun je ook beter make-up op het litteken aanbrengen.

Moisturizer Gebruiken Voordat Je Het Litteken Met Make-up Verbergt

Nadat dat je huid hebt verzorgt is het tijd voor de volgende stap in het proces van het verhullen van je littekens met make-up. Namelijk het aanbrengen van moisturizerr.

De moisturizer zorgt er voor dat de huid van het (acne) litteken nog zachter aanvoelt en goede basis vormt voor de verdere make-up.

Gebruik Van Kleuren Concealer Om Littekens Te Verbergen

Om bepaalde kleur litteken te verbergen met make-up kun je het beste kiezen voor een concealer met een bepaalde tint. Zoals een concealer met een groene of gele tint.

Dit klinkt apart, maar het helpt echt om het litteken beter verbergen. Groene concealer verbergt een litteken met een roze of rode tint bijvoorbeeld. Hier volgt een lijstje met de kleuren van littekens en met wat voor soort tint concealer je deze het beste kunt verbergen. Welke kleur heeft jouw litteken?

  • Roodkleurige Litteken gebruik dan een Groene Concealer
  • Roze kleurig Litteken gebruik dan een Groene Concealer
  • Bruin Litteken gebruik dan een Gele Concealer
  • Paars Litteken gebruik dan een Gele Concealer
  • Wit Litteken gebruik dan een Concealer die matched met jouw huidskleur

Als je de juiste kleur concealer voor jouw litteken(s) hebt gevonden kun je aan de slag met het aanbrengen.

Als je een klein beetje concealer op het litteken aanbrengt zie je dat al snel het litteken wordt verdwijnt.

Gebruik Een Translucent Poeder Na Het Verbergen Van Het Litteken Met Concealer

Om te zorgen dat de concealer de gehele dag mooi op zijn plek blijft zitten en je litteken of littekens goed verhult kun je er een beetje translucent poeder op aanbrengen.

Na deze stappen kun je je normale make-up routine hanteren. Wees wel spaarzaam met foundation.

Samenvatting Littekens Verbergen Met Make-up

  • Scrub de huid van het litteken;
  • Breng moisturizer aan op de huid van het litteken;
  • Kies de juiste kleur concealer voor jou kleur litteken;
  • Breng wat translucent poeder aan zodat de concealer langer en mooier blijft zitten.