In artikelen waarin wordt uitgelegd hoe je een bepaalde ooglook kunt creëren, wordt vaak de term ‘blenden’ gebruikt. Wellicht kunnen we bij deze term ons er allemaal wel iets bij voorstellen, maar in dit artikel gaan we er dieper op in.

Make-up Blenden Voor Het Gezicht

Wat Is Blenden Van Make-up?

Het blenden van make-up betekent eigenlijk dat je na het aanbrengen van bijvoorbeeld oogschaduw of concealer, dit product verder op je huid vervaagd.

Om een duidelijker beeld te schetsen: wanneer je drie kleuren oogschaduw gebruikt en deze met behulp van een kwast of je vingers mooi in elkaar over laat lopen door over de oogschaduws heen te vegen, wordt dat ook wel blenden genoemd.

Waarom Blenden We Make-up?

Op de vraag waarom we make-up eigenlijk blenden is maar één duidelijk antwoord te geven: het staat mooier.

Stel je voor dat je een prachtige smokey eye wil maken waarbij je een donkere kleur op je ooglid aanbrengt, een lichtere kleur in je crease en vervolgens een mooie highlighter op je wenkbrauwbot.

Wanneer je deze kleuren niet blend en dus niet mooi in elkaar over laat lopen zul je enkel drie ‘strepen’ oogschaduw boven elkaar zien. Dat is gewoon niet zo’n mooi gezicht.

Wanneer we gaan kijken naar de basismake-up en het blenden hiervan is het ook noodzakelijk om je make-up mooi over je gezicht te verdelen.

Wanneer je gebruik maakt van een vloeibare concealer en je deze aanbrengt op een puistje, maar vervolgens niet vervaagd leg je de nadruk alleen maar meer op het zwakke punt.

Dat wil je natuurlijk niet. Blenden is dus een absoluut noodzakelijke handeling die je moet verrichten wanneer je wilt dat je make-up er vlekkeloos (letterlijk) uit ziet.

Hoe Kun Je Het Beste Makeup Blenden?

De meningen over hoe je het beste je make-up kunt blenden zijn nogal verdeeld. Waar de ene persoon zweert bij het gebruik van make-up kwasten, vindt de ander het veel fijner om enkel de vingertoppen te gebruiken.

Er is dus geen vaststaand gegeven over het blenden van make-up, het is een kwestie van persoonlijke smaak.

Wel dien je rekening te houden met het product dat je moet blenden.

Waar creamy concealer makkelijker te blenden is met je vingertoppen, kan het met een vloeibare foundation al gauw een kliederboel worden.

Zorg er ook voor dat je een methode kiest die zorgt voor het meest natuurlijke resultaat. Een foundation kan nog zo mooi dekkend en alles verhullend zijn, wanneer het zorgt voor een streperige finish als je hem besluit te blenden met je vingertoppen, ziet het er als nog niet erg verzorgd uit.

Make-up Blending tools

Vroeger was het roeien met de riemen die je had, maar vandaag de dag is dat gelukkig niet meer nodig. Inmiddels zijn er talloze producten te koop die het blenden van je make-up alleen maar makkelijker kunnen maken.

Make-up Sponsjes: Alle budgetmerken en high-end merken hebben wel make-upsponsjes in hun assortiment. De ene persoon vind deze ontzettend makkelijk in gebruik, de ander zweert ze af. Make-upsponsjes zijn zeer geschikt voor het aanbrengen van vloeibare producten als foundation. Door je foundation als het ware op je huid te deppen creëer je een natuurlijke finish. Een erg bekende make-up spons is de beautyblender.

Beautyblender, een lichtroze spons in de vorm van een ei. Veel visagisten zweren bij het gebruik van de Beautyblender. Helaas is deze make-up spons alleen via internet verkrijgbaar.

Blendingkwast: Een andere tool waarmee je make-up makkelijk kunt blenden is een blendingkwast. Dit geldt met name voor het blenden van oogschaduw.

Blendingkwasten kunnen verschillen van vorm, maar over het algemeen zijn ze vaak wat zachter en meer ‘fluffy’ dan andere make-upkwasten. Een blendingkwast is overigens ook uitermate goed geschikt wanneer je lichtjes wat oogschaduw in je crease wil aanbrengen.

Bufferkwast: Een bufferkwast is per definitie niet per se een blendingtool, maar wel een erg goede kwast om vloeibare foundation of blush mee aan te brengen. Met behulp van een buffertool dep je het product op je gezicht, zonder het effect van een cake laag te creëren. In principe heeft deze kwast dus dezelfde werking als een make-upspons, alleen valt er bij het gebruik van een kwast beter te doseren.