De één draagt liever een bril en de ander kiest sneller voor lenzen. Allebei hebben ze zo hun voordelen, bij lenzen heb je bijvoorbeeld het voordeel dat je make-up beter uitkomt. Je ogen spreken net iets meer en de kleine details vallen wat meer op. Toch is het belangrijk dat je aan een aantal punten denkt wanneer je aan het tutten bent en lenzen draagt. Benieuwd wat die punten zijn? Wij hebben ze voor jou op een rij gezet!

goedkope daglenzen bij Sightful.nl

#1 Begin met je lenzen

Lenzen en make-up gaan (gelukkig) prima samen! Toch is er altijd de struggle of je nou eerst je lenzen in moet doen of eerst met je make-up moet beginnen. Wij hebben het antwoord voor je: doe eerst je lenzen in. Hoe herkenbaar is dat je ogen gaan tranen wanneer je jouw lenzen probeert in te doen? Het zou dan ook erg zonde zijn als je make-up creatie hierdoor verpest wordt. Was je handen altijd goed voordat je jouw lenzen inbrengt. Op je handen zitten namelijk ontzettend veel bacteriën en die wil je absoluut niet in je ogen krijgen.

#2 Vermijd je waterlijn

Hoe leuk het ook staat, vermijd make-up op je waterlijn. De waterlijn is een dun randje aan de boven- en onderkant van je oog. Normaliter kan je hier bijvoorbeeld een eyeliner aanbrengen voor een smokey eye effect maar als lenzendrager kan jij dit beter weglaten. De kans is zeer groot dat de make-up op je waterlijn in je oog terecht komt. Hierdoor kunnen je ogen geïrriteerd raken of je kan minder goed zien. Wanneer de lens te erg is vervuild, zijn ze al snel niet meer draagbaar. Dat zou erg zonde zijn van je geld. Ben jij toe aan vervanging van je lenzen? Je kunt goedkope daglenzen bij Sightful.nl vinden.

#3 Crème oogschaduw

Wij vrouwen houden nou eenmaal van tutten en daar hoort natuurlijk ook een mooie ooglook bij. Voordat we aan de haal gaan met de eyeliner en mascara, kijken we eerst naar de oogschaduw. Wanneer je lenzen draagt is het voor jou veel fijner om een crème oogschaduw te gebruiken. Een poeder oogschaduw kan er nog wel eens voor zorgen dat dit in je ogen terecht komt. Niet heel ideaal dus. Probeer te experimenteren met een crème oogschaduw en voor je het weet wil je geeneens meer terug naar de poeder variant.

#4 De juiste soort mascara

In de meeste gevallen is mascara de finishing touch voor jouw prachtige look. Wanneer je lenzen draagt is het beter om waterproof mascara te vermijden. Doordat waterproof producten erg hardnekkig zijn en lastig zijn te verwijderen, kan dit een negatief effect hebben voor je lenzen. Waterproof mascara kan namelijk vlekken achterlaten op je lenzen en dat is een behoorlijke klus om het er dan weer af te poetsen.

#5 Vermijd olie

Tijdens het make-up shoppen is het belangrijk dat je oogmake-up op waterbasis koopt in plaats van op olie basis. Wanneer jij make-up op oliebasis aanbrengt, zal je niet gelijk iets geks merken maar naarmate de dag kan het voorkomen dat de olie gaat uitlopen. Dit kan dan in je ogen terecht komen en vlekken achterlaten op je lenzen. Ook wordt je zicht hierdoor erg wazig.

#6 Hygiëne voorop

Ga jij je make-up eraf wassen? Doe dan eerst je lenzen uit en was daarna je gezicht. Bij alle handelingen is het erg belangrijk dat je schone handen hebt. Van je ogen heb je er maar twee dus wees er ook zuinig op. Leen daarom dus geen make-up uit met anderen, kijk altijd naar de houdbaarheidsdatum en was altijd je handen.

Opzoek naar meer handige tips voor lenzendragers? Klik dan hier!