Gaan solliciteren voor een nieuwe baan of misschien wel stageplek is een belangrijke gebeurtenis. Voor momenten zoals sollicitatiegesprekken besteed je vaak extra aandacht aan hoe je er uit ziet en dat is heel belangrijk.

Naast het feit dat je zorg besteed aan je kleding dient je make-up er ook goed uit te zien. Niet te overdreven, niet te weinig… het liefst precies goed en dat is nogal lastig. De onderstaande tips kunnen je misschien wel helpen.

make up en solliciteren

Blijf Dicht Bij Jezelf Met Wat Voor Make-up Je Draagt Op Een Sollicitatie

Tijdens een sollicitatiegesprek wil je graag overkomen zoals jij bent en hier en daar mag je het best een beetje aandikken. Dit geldt echter niet voor je make-up! Zorg ervoor dat je make-up draagt waarbij jij je fijn voelt. Als je geen lipstickdrager bent, draag het dan nu ook niet want de kans is groot dat je je hieraan gaat irriteren.

Speciaal make-up gaan kopen voor een sollicitatiegesprek is helemaal niet verkeerd, maar ga dan voor kleuren die goed bij jou en bij je outfit passen.

Ben je gek op blauwe oogschaduw en staat dit je geweldig, maar heb je die dag gekozen voor een prachtig groen jurkje dan kan die combinatie nogal vreemd uitpakken. Goed op letten dus!

Probeer Een Aantal Make-up Looks Voordat Je Op Sollicitaties Gaat

Als je al een idee hebt van wat je aan wilt trekken tijdens je sollicitatiegesprek, kun je al een beetje gaan oefenen met je make-up. Ik kan me voorstellen dat je de ochtend voor je het gesprek hebt zenuwachtig bent en het laatste wat je dan wilt is stress om je make-up.

Als je slim bent kies je iets waar je al ervaren in bent: gebruik je bijvoorbeeld nooit vloeibare eyeliner, doe dit dan nu ook niet want het zetten van een strak lijntje vergt enige oefening.

Kies voor een simpele look die je snel kunt maken en die weinig touch-up nodig heeft.

Wat Wil Je Uitstralen Met Je Make-up

Bedenk goed hoe je over wilt komen tijdens je sollicitatiegesprek want hoe vreemd het ook klinkt, ook je make-up heeft hier invloed op. Strak getekende wenkbrauwen en zwarte eyeliner kunnen al snel zorgen voor een strenge look waar een roze blush en lichte oogschaduw al gauw vriendelijk en vrouwelijk overkomen.

Experimenteer van te voren een beetje en vraag aan anderen hoe je overkomt.