Jaren Tachtig Make-up Advies

Klaar voor jaren 80 make-up? Make-up is iets dat al langer bestaat dan vandaag. Sterker nog, in de oudheid werden er al bepaalde middelen vervaardigd die bedoelt waren om je uiterlijk ‘op te knappen’.

Nu gaan we het niet over de oudheid hebben maar over make-up in de jaren 80.

Jaren 80 Make-up Kleuren

Kleur is het sleutelwoord wanneer we het hebben over make-up in de jaren 80. We zien de colourblocking trend (zoveel mogelijk verschillende kleuren dragen) nu alweer in het straatbeeld verschijnen, maar in de jaren 80 was dit zeker een trending topic.

Liters mascara en foundation, overdreven aangezette jukbeenderen en niet te vergeten: mascara tot aan de wenkbrauwen.

Over-the-top Make-up In De Jaren 80

In de jaren 80 moest alles zowel op mode als op make-up gebied lekker over de top. Een overdaad aan gel, mousse en haarlak was meer een gewoonte dan iets dat zelden voorkwam. Voor make-up was dit ook het geval.

Liters mascara en foundation, overdreven aangezette jukbeenderen en niet te vergeten: mascara tot aan de wenkbrauwen voor een ideale jaren tachtig make-up look.

Stappenplan Om De 80′s  Make-up Look Te Krijgen

Klinkt allemaal hartstikke leuk natuurlijk en vandaag de dag zal je de typische jaren 80 look niet zo snel in het straatbeeld terug zien, maar voor een feestje kan dit natuurlijk hartstikke leuk zijn. Ben je in the mood voor zo’n kleurrijke jaren 80 uiterlijk, dan kan het onderstaande stappenplan je hier goed bij helpen.

  • Breng een flinke dosis foundation aan waarmee je alle puistjes en oneffenheden wegwerkt.
  • Bedek je gehele ooglid en je wenkbrauwbot –tot aan je wenkbrauwen- met een felle kleur oogschaduw. Denk hierbij aan gifgroen, knalroze of kanariegeel. Naar keus kun je nog een tweede kleur aanbrengen in de crease voor een wat speelser uiterlijk voor jejaren 80 make-up look.
  • Breng een driedubbele laag zwart oogpotlood aan. Dit mag echt wel over de top, dus vermijd strakke, dunne lijntjes.
  • Krul je wimpers en breng voldoende mascara aan om je wimpers echt volume te geven voor je jaren 80 make-up look.
  • Breng een paar laagjes blush aan op je jukbeenderen, wederom mag ook dit weer lekker heftig.
  • Tot slot kleur je de lippen in met een knalrode lipstick en klaar is je 80’s look.

Mocht je nou nog voorbeelden willen zien van dames die erg geliefd waren in de jaren tachtig kun je prima terecht bij onder andere Madonna en Cyndi Lauper.

Jaren 80 Make-up Look En 80’s Kapsels

Naast dat make-up in de jaren 80 ook belangrijk was, moet je natuurlijk de opvallende kapsels uit de jaren tachtig niet vergeten:

Wafelhaar –  De naam zegt het al. Haren die eruit zien als wafels. Door middel van een speciale steiltang kon je dit motief in je haren persen.

Zijscheiding – Een stoer jaren 80 kapsel waarbij je een lage zijscheiding maakt en deze naar voren kamt. Het naar voren gekamde gedeelte maak je af met een wetlook haarproduct.

Kuif  – De opvallende haarstijl uit de jaren tachtig voor vrouwen was de kuif. Dit kon komen vanuit lang haar, of vanuit kort geknipt haar.