Helaas zijn niet alle gebeurtenissen in je leven leuk om mee te maken en vroeg of laat krijgen we allemaal wel te maken met een begrafenis.

Echter is een begrafenis geen reden om er niet goed uit te zien. Je besteed automatisch al wat meer aandacht aan je kleding, maar ook je make-up verdient wat extra aandacht op zo’n dag. Omdat ik me kan voorstellen dat je niet zeker weet wat wel en niet geoorloofd is geef ik je vandaag een aantal tips.

Make-up Dragen Op Een Crematie Of Begrafenis

Make-up Basis Voor Op Een Begrafenis Of Crematie

In principe is de basis natuurlijk elke dag hetzelfde en maakt het niet uit of je nu naar een feestje of naar een begrafenis / crematie gaat.

Echter is het aan te raden om voor een begrafenis wel gebruik te maken van waterproof make-up. Kies in ieder geval al voor een primer die je make-up fixeert en werk verder gewoon met de foundation en poeder die je normaal ook gebruikt. Kies voor een fixerende poeder om het geheel een langere houdbaarheid mee te geven en om glimmende plekjes van je gezicht te matteren.

Als het een lange begrafenis is, neem dan voor de zekerheid wat poeder mee in je tas. Het beste en makkelijkste is om te kiezen voor een vaste (pressed) poeder. De verpakkingen hiervoor zijn vaak plat en compact en daardoor makkelijk mee te nemen.

Wat betreft de blush en highlighter hoef je je niet in te houden al zou ik de blush wel een beetje subtiel houden.

Ogenmake-up Op Een Begrafenis Of Crematie

Less is more op een begrafenis naar mijn idee en daarom zou ik ervoor kiezen geen oogschaduw te dragen. Op deze manier kun je namelijk zonder zorgen in je ogen wrijven zonder dat je daarmee je make-up uitveegt. Breng wat lichtroze concealer aan onder je oog om donkere lijnen te verbergen en om er gezonder uit te zien.

Kies voor een waterproof eyeliner en zet hiermee een smal lijntje boven je wimpers. Overigens kun je de eyeliner ook helemaal weg laten, wat je voorkeur geniet. Krul als laatste je wimpers met een wimperkrultang en breng een goede waterproof mascara aan.

Mocht je toch oogschaduw willen dragen, zorg dan voor een goede basis en kies niet voor te donkere kleuren ondanks dat je hier misschien wel aan denkt. Ga voor lichte aardetinten en een subtiele highlighter, je kleding is namelijk (waarschijnlijk) al donker genoeg.

Lippenmake-up Op Een Begrafenis Of Crematie

Bij een begrafenis wil je niet opvallen vanwege je felle lipstick. Persoonlijk zou ik alleen gaan voor wat lippenbalsem maar een beetje lipgloss is geen overbodige luxe. Ben je een fervent lipstickdrager en is dat typerend voor jou, draag het dan wel gewoon maar stem het goed af met de rest van je make-up en je outfit. Je wilt je immers niet anders voordoen dan je bent.