Wil jij dat je make-up er helemaal gaaf en perfect uitziet? Dan is een make-up primer aanbrengen onmisbaar.

Hoe goed je foundation of je gezichtspoeder ook is, als de basis niet goed is, zal het er nooit zo netjes uitzien als je zou willen.

Een make-up primer vult kleine lijntjes en maakt poriën gelijkmatiger waardoor je gezichtsmake-up veel beter tot zijn recht komt. Daarnaast zorgt een primer er ook nog eens voor dat je make-up beter en langer blijft zitten.

De Voordelen Van Make-up Primer Gebruiken

Make-up primer aanbrengen levert je vele voordelen op. Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Poriën Minder Zichtbaar

Of je van jezelf nu grove of kleine poriën hebt, foundation accentueert ze. En dat willen we natuurlijk nu net niet. Een make-up primer aanbrengen zorgt ervoor dat je poriën minder zichtbaar worden doordat er een dun laagje over je poriën gevormd wordt.

Zachtere Huid

Een ander groot voordeel van make-up primer gebruiken is dat het je huid heerlijk zacht maakt. Het geeft je huid een textuur die bijna aanvoelt als fluweel.

En nee, dat is niet overdreven. Voel maar eens aan je huid nadat je jouw primer hebt aangebracht.

Gelijkmatige Huid Met Make-up Primer

Een primer laat je huid niet alleen zacht aanvoelen, het laat je huid er ook mooi gelijkmatig en glad uitzien.

Dit is precies wat er ook voor zorgt dat je gezichtsmake-up er helemaal puntgaaf uitziet bij het gebruiken van make-up primer.

Long Lasting

Make-up primer aanbrengen zorgt ervoor dat je make-up langer blijft zitten en er heel de dag fris uit blijft zien. Ook foundations die van zichzelf niet zo lang lasting zijn, blijven met een primer eronder toch goed zitten.

Make-up Primer Kopen

Je kunt make-up primer kopen o.a. bij de HEMA en de Etos. Ook online is make-up primer te krijgen zoals bij OnlineMakeup.nl

Hoe Kan Je Make-up Primer Aanbrengen?

Voordat je begint met primer aanbrengen, is het belangrijk om je huid eerst goed te reinigen en verzorgen met een hydraterende dagcrème. Dit zorgt ervoor dat je huid in goede conditie is en maakt het aanbrengen van primer en make-up makkelijker.

Nadat je de dagcrème hebt aangebracht, wacht je een paar minuten voordat je verder gaat. Daarna kan je beginnen met je primer.

Het werkt het makkelijkst als je de primer eerst in kleine stipjes aanbrengt over je gezicht en deze stipjes vervolgens verdeeld. Dit verdelen kun je doen door gewoon met je vingers te smeren, of door te deppen met je vingers of een make-up spons.

Puntjes Make-up Primer Aanbrengen

Smeren werkt het snelst, maar sommigen geven de voorkeur aan deppen omdat de primer hierdoor beter verdeeld wordt.

Wacht na het aanbrengen van de primer weer een paar minuten voor je verder gaat met je foundation.