Een make-up spiegels is een erg handige accessoire bij het aanbrengen van makeup. Een make-up spiegeltje is ideaal om de kleine details te zien bij het aanbrengen van bijvoorbeeld mascara of eyeliner.

Er zijn verschillende factoren die meespelen bij het kiezen van de juiste make-up spiegel. Voor welk type make-up spiegel kies je bijvoorbeeld en hoeveel ruimte heb je voor de make-up spiegel en heb je de mogelijkheid om een make-up spiegel op te hangen?

Allemaal punten om over na te denken voor als je een goede make-up spiegel gaat kopen. Met de volgende stappen heb je een betere leidraad om een make-up spiegel te kopen die bij jou past.

Make-up Spiegel En Kiezen

Type Make-up Spiegels

Er zijn veel verschillende type make-up spiegels te koop. Hier de meest voorkomende makeup spiegels op een rij:

Accessoire Make-up Spiegeltje

Dit type make-up spiegeltje (spiegeltje omdat het compact is), vind je vaak in combinatie met een compacte make-up product. Dit kan een make-up palette zijn of poederfoundation om even snel op te doen onderweg. Alhoewel deze make-up spiegeltjes compact zijn, is dit type make-up spiegeltje ook verkrijgbaar met kleine led lichtjes, zodat je beter je gezicht kunt zien waar je ook bent.

Make-up spiegels Met Vergrootglas

Dit type spiegel is ideaal als je goed zicht op de details wilt hebben als je make-up aanbrengt. Dit type makeup spiegel is ideaal voor lippenmake-up, met name lipliner en voor blenden van make-up. Een make-up spiegel met vergrootglas heb je in verschillende sterkten.

Je hebt make-up spiegels die vergroten 5x, maar je hebt ook make-up spiegeltjes die 20x vergroten. Net wat je zelf het meest prettig vind werken. Je kunt bijvoorbeeld een Make-up spiegel bij het Kruidvat kopen. Deze vergroot 1x, maar is wel goedkoop in aanschaf, slechts €2,99.

Make-up Spiegel Met Verlichting

Een make-up met rondom verlichting of een makeup spiegel met ingebouwde verlichting is ideaal om de details van je gezicht goed in beeld te hebben. Zo kun je elk deel van je gezicht goed zien en kun je naar wens je make-up aanbrengen.

Tegenwoordig zie je vaak ronde make-up spiegels waar rondom heen de verlichting zit. Maar ook de retro vierkante spiegels met rondom heen verlichting voor in de kleedkamer zijn ook nog verkrijgbaar. Zeker als je een hele kamer kunt wijden aan bijvoorbeeld fashion en make-up is zo een vierkante spiegel met lampen er omheen beste een mooie interieur accessoire.

Hangende Make-up Spiegel

Naast de andere type make-up spiegel heb je ook de spiegels die je kunt ophangen. De voet van dit type make-up spiegel kun je bevestigen aan de muur in je badkamer. Via een scharnier kun je make-up spiegel dichterbij trekken of verder van je af duwen. Dit type make-up spiegel is bijna altijd rond en zijn ook te koop met licht rondom de make-up spiegel.

Dubbelzijdige Make-Up Spiegels

Een keuze die gemaakt moet worden is of je voor een enkelzijdige of dubbelzijdige make-spiegel moet kiezen. Over het algemeen hebben dubbelzijdige make-up spiegels één zijde met een normale spiegel en een zijde met een vergrotende spiegel.

Make-up Spiegel Schoonmaken En Onderhouden

In de loop van tijd wordt alles vies in huis als je het niet regelmatig schoonmaakt. Dit geldt ook voor make-up spiegel. Je kunt zelfs zeggen, juist voor make-up spiegeltjes. Je brengt immers verschillende type make-up aan voor de make-up spiegel. Denk aan de poeders die je gebruikt. Deze kun je in de loopt van tijd op de spiegel blijven plakken zonder dat je daar in het begin erg in hebt, omdat maar hele kleine deeltjes zijn.

Het is belangrijk om je make-up spiegel van tijd tot tijd goed schoon te maken, zodat het glas helder blijft. Wat je natuurlijk wilt voorkomen is dat het glas van de makeup spiegel niet meer helder genoeg is zodat je ook geen goed beeld hebt van je gezicht.

Make-up Spiegel Prijzen

Nu je wat meer geleerd hebt over de verschillende type make-up spiegels die je kunt kopen is het tijd om te kijken wat jouw budget is. Je kunt make-up spiegels kopen voor ongeveer €3 bij het Kruidvat of een goedkope make-up spiegel kopen bij de HEMA.

Maar je kunt ook kiezen voor een make-up spiegel met complete belichting die je kunt ophangen in de badkamer. Deze prijzen variëren weer tussen de €100 en maar liefst €250.

Materiaal Van De Make-Up Spiegel

Het materiaal waarmee de make-up spiegel is gemaakt is interessant om even in te duiken. Dit kan namelijk een groot effect hebben op de goede werking van de make-up spiegel. STERLING silvers is in de meeste gevallen een goede keuze.

Ophangen Van De Make-up Spiegel

Als je make-up spiegel gaat ophangen of neerzetten denk dan wel aan de hoogte van de make-up spiegel. Als je voor de spiegel staat of zit moet je wel goed overzicht hebben van je alle delen van je gezicht. Het moet bij je lichaamslengte.

Als er meerdere personen in huis gebruik maken van de make-up spiegel (mannen kun de spiegel ook gebruiken voor het scheren namelijk.) Kies dan voor een spiegel die je in de hoogte kunt verstellen. En uiteraard gaan de vrouwen voor. Scheren van het gezicht is een stuk makkelijker blind te doen, dan het aanbrengen van make-up zonder make-up spiegel, toch?

Make-up Spiegel Gebruiken Zonder Ingebouwde Verlichting

Zorg dat je de belichting in orde is. Er zijn dus make-spiegels die rondom ingebouwde lampen hebben. Dit zorgt dat je gezicht van alle kanten evenveel licht krijgen. Als je een ander type make-spiegel hebt zonder belichting is het verstandig om aan beide zijden van je kaptafel voor natuurlijke belichting te zorgen. Zo krijg toch nog voldoende licht op je gezicht om de make-up details goed te krijgen.