Als je een avondje bent wezen stappen of je bent een aantal dagen ziek geweest is de kans groot dat je een vermoeid uitziende ogen hebt.

Dit is gelukkig op te lossen door de make-up tips tegen vermoeide ogen in de onderstaande alinea’s stap voor stap door te nemen. Het is veel fijner om met een frisse blik de dag te beginnen toch?

Heb je een nachtje doorgehaald of heb je flink wat slaap gemist begin dan met een heerlijke douche of als je tijd hebt een bad.

Oogmake-up Voor Moeie Ogen

Gezicht Reinigen Tegen Een Vermoeide Blik

Als je net bent opgestaan en je ogen zijn nog slaperig maar je moet wel vaart maken om je verplichtingen na te komen, begin dan om met lauw water je gezicht te wassen. Je kunt dit ook doen onder de douche of bad natuurlijk. Je kunt tijdens het douchen een gel gebruiken welke mint bevat. Mint is dé natuurlijke oppepper. Gebruik na het douchten een heerlijke verzorgende creme om je huid er wat gezonder uit te laten zien en je vermoeid uitziende ogen te verminderen.

Oogdruppels Tegen Vermoeide Ogen

Als je ogen zelf er niet helder uitzien, kun je oogdruppels gebruiken om je oogwit er gezond uit te laten zien. Oogdruppels kunnen helpen om je ogen weer goed te laten functioneren en het branderige gevoel te verminderen. Oogdruppels met de ingrediënten hyaluronan en euphrasia helpen om je ogen helder te maken en te houden. Een goede tip dus om vermoeide ogen te verminderen zonder make-up.

Gezichtsmake-up Tegen Een Vermoeide Blik

Je kunt beginnen met make-up door een goede make-up basis aan te brengen. Je kunt bijvoorbeeld een concealer en foundation aanbrengen. Wij raden een BB-cream aan voor als je een mooie dekking wilt hebben en er minder vermoeid uit wilt zien.

Wimpers Krullen Voor Minder Vermoeid Uitziende Ogen

Je wimpers krullen is altijd al een goed idee voordat je mascara aanbrengt. Maar als je vermoeide ogen hebt, is het krullen van je wimpers ook wel een must. Een wimperkruller zorgt er namelijk voor dat je wimpers meer gekruld zijn en je er een open blik frisse blik door krijgt.

In dit artikel op FashionBird.nl: Wimperkruller Gebruiken vind je tips over hoe je een wimperkruller optimaal kunt gebruiken.

Mascara Tips Tegen Vermoeide Ogen

Als je na het krullen van je wimpers je mascara gaat aanbrengen kies dan een voor een mascara formule welke je wimpers langer maken. Dit helpt extra tegen vermoeid uitziende ogen.

Alhoewel je wimpers al extra geopend zijn door de wimperkruller, geeft een wimperverlengende mascara nog meer kracht. Dit zorgt er voor dat je ogen er nog wakkerder uitzien. Gebruik als je een blanke huid hebt, donkerbruine of bruine mascara en een zwarte mascara als je een donkere huid hebt.

Oogschaduw En Een Vermoeide Blik

Als je na het aanbrengen van je gezichtsmake-up en mascara aan je oogschaduw begint gaan dan als volgt te werk. Oogschaduw is namelijk één van de belangrijkste elementen bij het verminderen van moe uitziende ogen.

Gebruik één of meerdere neutrale kleuren oogschaduw om mee te beginnen. Gebruik de meest lichte kleur oogschaduw dat je hebt om dit aan te brengen aan de binnenste hoeken van je oogleden (bij je neus).

Voor de rest van je oogleden kun je een iets donkerdere tint oogschaduw gebruiken. Gebruik ook een lichte tint oogschaduw op je wenkbrauwbot. (Lees in: Make-Up Rond Je Ogen om te zien waar de wenkbrauwbot zit).

Eyeliner Tegen Vermoeide Ogen

Een goede make-up tip tegen vermoeide ogen is om eyeliner aan te brengen op je onderste oogleden. Gebruik een niet te donkere eyeliner op je onderste oogleden. Kies voor een donkerbruine kleur als je een donkere huidskleur hebt. Kies voor een lichtbruine tint als je een blanke huidskleur hebt.

Gebruik Een Beetje Blush Tegen Moeie Ogen

Gebruik een heel lichte tint blush om het accent minder op de ogen te leggen. Dit is natuurlijk ons uiteindelijke doel. Een meer open blik en een stralende huid om vermoeid uitziende ogen tegen te gaan.

Lippen Make-up Tips Tegen Vermoeide Ogen

Net als met blush is het verstandig om voor een lichte tint lippenstick of lipgloss te kiezen. Een donkere tint lippenmake-up zorgt er bovendien normaal al voor dat je er ouder ziet. Dat is natuurlijk nooit te bedoeling. Gebruik dus een lichte tint lippenmake-up tegen vermoeide ogen.

Wenkbrauwen Verzorgen Tegen Vermoeide Blik

Als je het tijd vindt om je wenkbrauwen te verven en bij te werken is het slim om de volgende tips tegen vermoeide ogen en wenkbrauwen op te volgen. Overdrijf niet met de tint of kleur wenkbrauwverf dat je gebruikt. Houd het natuurlijk, net als bij een make-up nudelook.

Gebruik als je een brunette bent één tint lichter dan je echte wenkbrauwhaar kleur. Gebruik één tint donkerder als je blonde wenkbrauwen hebt. Als je donkere huidskleur hebt kun je gaan voor je eigen wenkbrauwhaar kleur.