Als je ouder wordt is het verstandig om opnieuw naar je make-up (routine) te kijken. Als je 40 wordt verandert je huid langzaam aan.Helaas kunnen wij daar niet heel veel aan doen. Maar als je een 40 plusser bent is het zaak om net even anders met make-up om te gaan.

In dit artikel vind je make-up tips voor de 40 plus vrouw. Zodat je weer vol zelfvertrouwen en stralend de deur uit kan.

Make-up 40 Veertig Plus Vrouw

Gebruik Een Make-up Primer

Het is verstandig om te starten met een make-up primer voordat je foundation aanbrengt. Als je een beetje make-up primer gebruikt zorgt dit er voor dat je huid er mooi glad uit ziet.

Eventuele rimpeltjes worden verhuld en zijn niet zichtbaar nadat je een foundation hebt aangebracht.

Vermoeide Ogen Als 40 Plus Vrouw

In sommige gevallen kan je gezicht, en vooral je ogen er vermoeid uitzien als je de 40 bent gepasseerd. Een goede nachtrust helpt daar niet tegen de soms opvallende wallen en vermoeide uitstraling. Gebruik in dit geval een beetje concealer om de wallen en donkere kringen te verhullen.

In dit artikel vind je tips over het verhullen van donkere kringen rond je ogen: Donkere Kringen Rond Je Ogen Wegwerken Met Concealer

Je kunt ook andere vlekjes op je huid verbergen met concealer. Maar gebruik enkel een klein puntje concealer op het plekje dat je wilt verhullen. Anders valt het alsnog op.

Foundation Aanbrengen Voor De Rijpere Huid

Minder is meer. Dat geldt zeker voor foundation en een rijpere huid. Zorg er voor dat je niet te veel foundation aanbrengt op je gezicht.

Gebruik een foundation welke je huid niet uit droogt. Als je namelijk de veertig bent gepasseerd is de kans groot dat je een droge huid hebt.

Kies daarom voor een vloeibare foundation of een créme foundation. En nogmaals, wees zuinig met de hoeveelheid foundation welke je aanbrengt.

Vergeet naast je gezicht ook niet je nek. Als je nek en decollete goed zichtbaar is, is het aan te raden om deze ook te voorzien van een klein beetje foundation. Zodat je gezicht en je nek één geheel lijkt.

Lees in dit artikel meer over het egaal krijgen van je huid met make-up: Egale Huid Met Make-up

Oogschaduw Voor De Veertig Plus Vrouw

Oogschaduw is naast foundation één van de belangrijkste make-up producten waar aan je aandacht moet besteden als veertig plus vrouw.

Voor jongere vrouwen is het prima om (lichte) glimmer oogschaduw te gebruiken. Als 40-er kun je deze beter niet meer op je oogleden aanbrengen. Deze glimmende oogschaduw accentueert namelijk de rimpeltjes op je oogleden en rond je ogen.

Dat is iets dat wij natuurlijk willen voorkomen.

Gebruik daarom een matte oogschaduw. Een tintje lichter dan je huid zorgt voor een open blik.

Smokey-eyes is een lastig verhaal. Een smokey-eye kan er voorzorgen dat je ogen er extra moe uitzien.

Je kunt een smokey-eyes look natuurlijk zelf even uitproberen. Kijk of deze make-up look nog bij je past als 40 plus vrouw.

Mascara Voor De Rijpere Huid

Wij raden elke vrouw aan om de juiste kleur mascara te kopen. Dit geldt ook zeker voor als je 40 jaar of ouder bent. Als blanke 40 plus vrouw kun je het beste kiezen voor een bruine mascara.

Als je een getinte huidskleur hebt, kies dan voor een donkerbruine mascara. Heb je een donkere huidskleur, kies dan voor een zwarte mascara.

Lipstick Voor De 40 Plus Vrouw

Lippen make-up mag natuurlijk niet vergeten worden. Je lippen wil je uiteraard een leuk kleurtje geven. Er zijn enkele lippen make-up tips voor lipstick die wij kunnen geven voor de 40 plus vrouw.

Vermijd bij lipstick een glimmende variant. Dit zorgt er namelijk voor dat de rimpels op je lippen worden geaccentueerd.

Wij raden aan om nagenoeg geen lipgloss te dragen. Houd het bij lippenstift.

Blush Gebruiken

Gebruik een créme (cream) blush op je wangen. Poeder blush zorgt er namelijk voor dat eventuele rimpeltjes beter zichtbaar worden.

Kies voor een zachte tint blush zonder een glimmer. Zoals lichtroze blush of blush met een perzik tintje.

Extra Tips Voor De 40 Plus Vrouw

Naast de bovenstaande make-up tips voor de veertiger zijn er nog andere tips die wij je niet willen onthouden.

Drink voldoende water voor een mooie natuurlijke huid. Drink minstens 2 liter water per dag. Dit zorgt naast andere huidverzorging er voor dat je huid mooi blijft door de jaren heen.

Gebruik daarnaast als het zonnig een hoge factor zonnebrandcreme. Laat je huid in de zomer niet heel diep bruin worden. Dit geldt overigens ook voor de zonnebank. Dit zorgt er namelijk ook voor dat je huid uitdroogt en je er ouder uitziet.

Lees in dit artikel meer over make-up in de zon gebruiken: Make-up En Zonnebrandcrème Dragen In De Zon

Samenvatting – Make-up Voor De Veertig Plus Vrouw

Nog even alle make-up tips voor de 40 plus vrouw op een rij:

  • Breng een make-up primer aan op je gezicht voordat je aan een concealer of foundation begint;
  • Gebruik een paar puntjes / druppeltjes concealer om plekjes en vermoeiheid te verbergen;
  • Kies voor vloeibare foundation of cream foundation;
  • Gebruik een créme oogschaduw op je oogleden;
  • Kies voor een lipstick die niet glanst;
  • Gebruik een mascara welke bij je huidskleur past;
  • Breng een klein beetje cream blush aan op je wangen. Kies voor lichtroze of perzik kleuren;
  • Drink voldoende water om je huid mooi soepel te houden en let op bij het zonnebaden.