Welke make-up tips zijn er voor een rond gezicht. In dit artikel vind je make-up tips voor een rond gezicht. Hoe je een rond gezicht op subtiele wijze bijwerkt met make-up.

Een rond gezicht heeft een aantal voordelen en nadelen. Voordelen zijn dat je er jonger uitziet dan dat je eigenlijk bent. Dit is misschien niet leuk als je nog jong bent, maar als je over de 30 bent zie je wel het voordeel. Een nadeel van een rond gezicht is, is dat een langer gezicht (vaak ook met een hogere jukbeenderen) aantrekkelijker worden geacht.

Maar niet getreurd. Met de volgende make-up tips voor een rond gezicht kom je een heel eind.

Make-up Voor Een Rond Gezicht

Contouren Met Make-Up Voor Een Rond Gezicht

Contouren met make-up kan er voor zorgen dat de hardere lijnen van je gezicht meer worden geaccentueerd en je gezicht minder rond lijkt. Je kunt als volgt te werk gaan

  • Focus de met je lichte tint gezichtsmake-up zoals concealer en foundation op de center van je ronde gezicht. Zo komen je kin, neus en het midden van je gezicht meer naar voren;
  • Gebruik gezichtsmake-up één tint lichter dan je gezichtsmake-up welke gebruikt voor de center van je gezicht. Gebruik deze tint donkerdere foundation of concealer op je kaaklijn en je tempels;
  • Laat de twee tinten gezichtsmake-up mooi in elkaar overlopen;

Lipstick Of Lipgloss Voor Een Rond Gezicht

Je wilt de focus leggen op het midden van je gezicht. Vandaar dat ook lippen make-up zoals lipgloss, lippenstift of lipstains ook onderdeel uit maakt van het langer laten lijken van een rond gezicht met make-up. Je kunt als je rond gezicht hebt gaan voor een redelijk opvallende kleur lipstick of lipgloss.

Het accentueren van het midden van je gezicht is wat je wilt bereiken natuurlijk.

Blush Op De Wangen En Gezichtsmake-up  Voor Een Rond Gezicht

Blush is het belangrijkste deel van de make-up routine bij het bijwerken van een rond gezicht met make-up. Gebruik een lichte tint om het accent te leggen op je jukbeenderen. Ga als volgt te werk als je blush gaat aanbrengen. Begin bij het appeltje van je wangen en blend de blush tot aan je tempel, zoals op de afbeelding hieronder.

Make-up Rond Gezicht - Blush

Wenkbrauwen Bijwerken En Een Rond Gezicht

Wenkbrauwen bepalen voor een deel hoe je gezichtsvorm wordt ervaren. Het is dus belangrijk om je wenkbrauwen bij te werken als je de ronde vorm van je gezicht minder wilt laten opvallen. Een gebogen wenkbrauw vorm zorgt een vrolijke uitstraling.

Extra gebogen wenkbrauwen zorgen ervoor dat je gezicht langer lijkt. Maar pas op, het moet er niet voor zorgen dat je constant verbaasd kijkt.

Kapsels En Een Rond Gezicht

Niet enkel make-up helpt om een rond gezicht smaller en langer te laten lijken. Ook je type kapsel helpt bij het definiëren van je gezichtsvorm. Als je lang gezicht hebt kun je gaan voor de kapsels. Lang haar geeft het effect dat je gezicht langer is dan het in werkelijkheid is.

Ook is het belangrijk om bij het kiezen van een kapsel, als je een rond gezicht hebt is om vooral met veel laagjes te werken.