Als je sproeten hebt is het aanbrengen van make-up net even wat anders dan opmaken als geen sproeten hebt.  Je kunt met sproeten en make-up wel allerlei kanten op.

Dat maak het natuurlijk juist leuk. Je kunt je sproeten verhullen met make-up maar je kun tijdens het opmaken ook je sproeten juist accentueren. Net wat jij wilt.

Make-up Sproeten

Foundation En Concealer Bij Sproeten

Kies voor een foundation die bij je huid past. Zowel vrouwen met een donkere huid als vrouwen met blanke huid kunnen sproeten hebben. Bij vrouwen met een blanke huidskleur kunnen de vlekken er lichtbruin uitzien.

Bij vrouwen met een donkere huidskleur zijn de sproeten vaak donkerder. Je kunt in beide gevallen gewoon gaan voor een foundation die bij je hele huidskleur past.

Maar let op. Probeer de foundation niet te dik aan te zetten. Laat de sproeten er ligt doorheen komen. Te opvallende sproeten zijn wellicht niet mooi, maar subtiele sproeten kunnen juist je gezicht een mooie uitstraling geven. Het staat niet voor niets in de lijst van de zeven schoonheden.

Gebruik in de meeste gevallen geen concealer. Concealer dekt namelijk je hele gezicht af. Hierdoor schijnen je sproeten niet door. Als je last van acne of enkele littekens op je gezicht hebt kun je daar wel een klein beetje concealer opdoen. Maar pas op met je hele gezicht te bedekken met concealer.

Als je wel al je sproeten wil verhullen kun je het beste kiezen voor een vloeibare concealer of foundation. Maar wat wij hierboven al aangeven, wees voorzichtig met de concealer.

Blush Gebruiken Als Je Sproeten Hebt

Als je blush wilt aanbrengen, kies dan voor een zachte kleur. Vermijd roze tinten. Vooral als je rood haar of rozig haar hebt. Roze tinten accentueren de sproeten juist weer te veel. Ga meer voor perzikachtige tinten blush.

Ogen make-up Bij Sproeten

Om de aandacht af te leiden van je sproeten is ogen make-up aanbrengen erg belangrijk. Gebruik een lichtbruine eyeliner als je blanke huid of lichtgetinte huid hebt. Gebruik ook een bruine tot donkerbruine mascara om je ogen te accentueren. Kies niet voor een zwarte eyeliner of zwarte mascara.

Gebruik geen oogschaduwkleur die op de kleur van je sproeten lijkt.

Lippenmake-up Gebruik Bij Sproeten

Om net als je oogmake-up de aandacht te verleggen van je sproeten naar andere delen van je gezicht kun je gebruik maken van lippenmake-up.

Kies bijvoorbeeld voor een lipliner. Gebruik dezelfde kleur lipliner als de kleur lippenstift of lipgloss die je later gaat aanbrengen. Een iets meer donkere tint lipliner kan ook.

Qua kleuren zijn paarse tinten en bruine kleuren de beste kleuren voor als je sproeten hebt. Vermijd net als bij blush, de roze tinten en de oranje tinten.

Wenkbrauwen Bijwerken

Ten slotte kun je nog je wenkbrauwen accentueren door ze te verven of een wenkbrauwpotlood te gebruiken.

Nudelook Make-up En Sproeten

Een gehele nude-look staat bij vrouwen en meiden met sproeten prachtig. Het geeft een mooie dekking maar het verhult tegelijkertijd ook niet je natuurlijke schoonheid en sproeten. Lees in dit artikel ‘Perfecte Nude-look Aanbrengen‘ meer over aanbrengen van een nudelook.