Als je een duik in het zwembad wilt nemen om af te koelen of om gewoon te zwemmen is het verstandig om over je make-up na te denken. Je kunt gewoon je make-up verwijderen voordat je erin plonst maar in sommige gevallen wil je er even wat beter uit zien of iets verhullen.

Het kan zijn dat je acne littekens hebt of dat je gewoon een minder mooie huid wilt camoufleren. Maakt niet of je gaat zwemmen of niet, in sommige periodes van je leven wil je liever niet je slechte huid tonen.

Hieronder vind je make-up tips voor als je wilt gaan zwemmen.

Make-up Dragen Als Je Zwemt

Foundation En Concealer Dragen Tijdens Het Zwemmen

Het spreekt voor zich, als je wilt gaan zwemmen dat je waterproof make-up draagt. Om te beginnen ook waterproof gezichtsmake-up. Denk aan waterproof foundation en waterproof concealer.

Gebruik voor een foundation en een concealer altijd een type dat op créme/cream basis is. Waterproof cream concealer en waterproof cream foundation is de beste keuze om te dragen als je gaat zwemmen.

Mascara Dragen Tijdens Het Zwemmen

Wateproof mascara is te krijgen in de verschillende parfumeries en drogisterijen.

Het is één van de make-up producten welke je makkelijk kunt dragen tijdens het zwemmen en waar je je geen zorgen over hoeft te maken dat het uit loopt.

Als je gaat zwemmen en je wilt make-up dragen, gebruik dan een klein beetje waterproof mascara.

Lippen Make-up In Het Zwembad

Als je lippenmake-up wilt dragen kun je diverse waterproof lipsticks en waterproof lipglosses kopen in de winkels.

Wij raden je wel aan om eerst aan je waterproof gezichtsmake-up en waterproof mascara te denken voordat je met lippen make-up aan de slag gaat.

Je kunt ook gewoon kiezen voor een lipbalsem om je lippen te verzorgen. Dat hoeft niet persé met een lipstick of lipgloss als je gaat zwemmen.

Ogen Make-up Dragen Als Je Zwemt

Net als met lippen make-up hoef je niet perse te kiezen voor een oogschaduw of een eyeliner als je een duik wilt nemen in het zwembad.

Een goede dekking van de huid en een beetje waterproof mascara is qua make-up vaak wel voldoende als je gaat zwemmen.

Mocht je er toch in willen plonzen kun je kiezen uit waterproof eyeliners van diverse merken. Ook oogschaduw kun je in waterproof vorm kopen.

Wel aan te raden is om waterproof cream oogschaduw en waterproof cream eyeliner te kopen.

De oogmake-up producten op creme basis blijven namelijk langer en beter zitten als je het water in gaat om te zwemmen.

Je Gezicht Afdrogen Als Je Make-up Draagt

Als je bent wezen zwemmen en je hebt make-up op, let er dan wel op dat je niet met een handdoek over je gezicht wrijft. Ook al draag je waterproof make-up.

Je kunt het beste al deppend je gezicht droog maken zodat je handdoek niet al je waterproof make-up eraf veegt. Misschien wil je wel een tweede duik nemen.