Waar een aantal jaren terug op het gebied van make-up vooral voor mat gekozen werd, zijn tegenwoordig de glitters weer helemaal in. Als oogschaduw zie je steeds meer glitters verschijnen en ook in de lippenstift mag hier en daar best een glittertje verwerkt worden. Maar de echte trend van het moment is toch wel: highlighter! Elk model was ermee te zien op de catwalks van de laatste fashionweeks en ook in het straatbeeld is highlighter steeds meer te ontdekken. Wij hebben alle tips en tricks even voor je op een rijtje gezet. 

Highlighter is er zowel in poeder als in crème vorm en wordt in principe vooral gebruikt aan de bovenkant van je wang net boven het gedeelte waarop je blush aanbrengt. Hierdoor licht dit gedeelte van je gezicht op en krijg je een natural glow. Dat lees je goed: natural. Het betekent dus dat je highlighter niet heel zichtbaar moet zijn, andere vrouwen zullen hem zien zitten maar mannen moeten in principe denken dat je van nature zulke glimmende wangetjes hebt. Of je op deze plaats kiest voor poeder of crème mag je helemaal zelf bepalen, er zijn zelfs beautybloggers die eerst een crème en dan een poeder highlighter gebruiken.

highlighter1 (1)Steeds vaker wordt de highlighter ook op andere gedeeltes van het gezicht gebruikt. Je moet je altijd afvragen welke gedeeltes je optisch naar voren wil halen, dit is namelijk wat highlighter doet. Net onder de wenkbrauw en aan de binnenkant van je oog zorgt highlighter voor een open blik en op het puntje van de neus lijkt je neus optisch smaller. Om je lippen groter te laten lijken breng je wat highlighter aan op de bovenkant van je lip bij je cupidoboog.

Ook zijn er verschillende soorten ondertonen bij highlighters, vaak zie je oranje, geel of paars/wit. Paars/wit is uiteraard de meest lichte en daarmee de meest opvallende highlighter. Oranje is daarentegen meer natuurlijk en highlighters met een gele ondertoon staan vooral op donkere huidjes prachtig.

Waar wacht je nog op? Ga glimmend en glowy de zomer in, zorg voor een highlighter on fleek!