Tijdens het sporten kun je flink gaan zweten. Intensief en een sport beoefenen vraagt veel van je lichaam. Maar hoe gaan je tijdens sporten nu met make-up om?

Als je het vervelend vindt om te sporten met make-up is dat goed te begrijpen. Je poriën maken namelijk overuren tijdens intensief bewegen. Bovendien heb je niet altijd de tijd om make-up aan te brengen voordat je naar de sportvereniging of naar de fitness gaat.

Daarom vind je hier ook tips over het dragen van make-up ná het sporten.

Make-up En Sporten - Fitness - Bewegen

Kwart Van De Vrouwen Draagt Make-up Naar De Fitness

Wist je dat 25% van de vrouwen met een volledige make-up look naar de sportschool gaat? Uit een Brits onderzoek blijkt dat om verschillende redenen vrouwen zich opmaken voordat ze gaan trainen.

Vrouwen blijken het te doen om hun slechte huid te camoufleren en een andere deel van de vrouwen draagt make-up om er aantrekkelijk uit te zien voor het andere geslacht.

Lees hier meer over het onderzoek.

Womentoday.nl raad je niet aan om een volledige make-up te dragen tijdens sporten en trainen. Maar een klein beetje (je huid) bijwerken met mascara en een moisturizer is prima.

Mascara Dragen Tijdens En Na Het Sporten

Mascara is het meest gebruikte type make-up. Bijna elke vrouw of meisje gebruikt wel meerdere keren per week mascara.

Het is belangrijk om even stil te staan bij de keuze van mascara tijdens het sporten. Kies als je gaat sporten voor het aanbrengen van een waterproof mascara.

Voordat je de waterproof mascara aanbrengt is het verstandig om je wimpers te krullen met een wimperkrultang. Hierdoor kom je bovenste en onderste wimpers minder met elkaar in contact en verminder je de kans op mascara vlekjes.

Een waterproof mascara is ook aan te raden voor ná het sporten.

Gebruik Geen Foundation Maar Een Moisturizer Als Gezichtsmake-up

Het is beter om alle type foundations in je make-up stash te laten liggen als je gaat sporten. Je kunt beter een moisturizer (met tint) aanbrengen voor als je gaat fitnessen.

BB-Cream Gebruiken Voor En Na Fitnessen

Een ander alternatief voor foundation is BB-cream. Met een klein laagje BB-cream kun je jouw huid toch wat egaler laten lijken.

Hierdoor heb je geen last van een laag van foundation maar kun je vlekjes wel verbergen.

Kies Voor Een (Getinte) Lippenbalsem Als Lippenmake-up Bij Het Sporten

Qua lippenmake-up kun je het beste gaan voor een lipbalsem. Deze is zacht voor je lippen en toch zie je er verzorgd uit. Om je lippen te accentueren kun je kiezen voor een lippenbalsem met een kleur / tint.

Gebruik Make-up Met SPF Bij Buitensporten

Ook als je aan buitensport doet is het belangrijk om aan je make-up te denken. Het is namelijk zo dat als je buiten aan het sporten bent je bloot staat aan zonnestraling. Deze zonnestraling kunnen op den duur schadelijk zijn voor je huid.

Als je dus alleen wat BB-cream draagt is dat niet voldoende om je te beschermen tegen de zon als je bijvoorbeeld aan het fietsen of hardlopen bent.

Zorg er voor dat je moisturizer of BB-cream een redelijk sterke SPF bevat. Deze sun protection factor zorgt niet alleen voor dat je niet verbrand maar ook dat de kans op langdurige schade aan je huid wordt verminderd.

Bovendien wordt je huid dat te vaak blootgesteld is aan direct zonlicht ook sneller oud. En dat wil je natuurlijk ook voorkomen.

Make-up Na Het Sporten

Ook als je geen make-up tijdens het sporten hebt gedragen wil je wellicht je weer opmaken ná het bewegen. Dat is logisch. Even een leuke mascara en wat cream om je huid te egaliseren is fijn.

Maar let op. Na het sporten staan je porien open. Er komen olien vrij waardoor je moet oppassen met de hoeveelheid make-up dat je aanbrengt. Breng dus na het trainen niet meteen een hele make-up look aan.

Kies voor ná het sporten ook voor enkel een klein laagje BB-cream of moisturizer.