De ene persoon kan direct opstaan in de ochtend en de ander snoozet eerst nog een uur lang. Wanneer je niet een ochtendmens bent, is de vroege morgen en je wekker jouw grootste vijand. Herkenbaar? Wij hebben daarom een aantal tips op een rij gezet waarmee vroeg opstaan appeltje eitje wordt.

tips vroeg opstaan

#1 Ga niet snoozen

Hoe kan je makkelijk vroeg opstaan? Ga niet snoozen en stap juist direct uit bed. Hoe verleidelijk snoozen ook is, kan je het beter niet doen. Iedere keer dat jij je wekker uitstelt wordt het ook lastiger om uit bed te komen. Je valt hierdoor telkens weer in slaap en de vermoeidheid wordt alleen maar groter. Probeer daarom meteen uit bed te stappen wanneer jouw wekker afgaat. Je zult merken dat het makkelijker wordt met opstaan!

#2 Leg de wekker aan de andere kant van je kamer

Heb jij moeite met opstaan? Leg dan jouw wekker aan de andere kant van de kamer. Zo ben je genoodzaakt om uit je bed te stappen wanneer je wordt gewekt door dat “oh zo” irritante geluid. Na mate je dit iedere dag doet, zal je merken dat vroeg opstaan een stuk makkelijke wordt.

#3 Neem je tijd in de ochtend

In het rijtje met vroeg opstaan tips kan deze absoluut niet ontbreken: neem je tijd. Moet je bijvoorbeeld 07:30 uur in de auto zitten naar je werk? Sta dan minimaal een uur van tevoren op. Zo kan jij even rustig de tijd nemen om wakker te worden en je voor te bereiden op jouw dag. Neem even een momentje voor jezelf met een lekker ontbijtje, een fijne douche of een kwartiertje yoga. Je zult zien dat het hiermee makkelijk wordt om vroeg uit bed te komen.

Extra makkelijke opstaan tips: leg de avond van tevoren alvast je outfit voor de volgende dag klaar. Dit scheelt te tijd en moeite in de ochtend. Ditzelfde geldt voor je lunch.

#4 Verheug je ergens op

Moeite met opstaan? Zorg dat jij je ergens op kan verheugen! Hiermee wordt het makkelijker om op te staan. Kan jij je bijvoorbeeld nog herinneren dat het niet uitmaakte hoe vroeg de wekker ging wanneer jij jarig was of op schoolreisje ging? Herinner jezelf eraan dat je vanavond gezellig uiteten gaat met vriendinnen of dat jij na je werk een heerlijk bad laat vollopen.

#5 Zorg voor daglicht

Wat zijn goede tips voor vroeg opstaan? Zorg dat je meteen daglicht binnenkrijgt wanneer je wakker wordt. Wanneer het donker is, maakt jouw lichaam melatonine aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat jij slaperig wordt. Daglicht zorgt juist voor het tegenovergestelde. Doe bijvoorbeeld gelijk je gordijnen open, loop een rondje met de hond of ga een half uurtje joggen. Hierdoor krijg jij gelijk een energieboost!

Last van een winterdip? Lees hier onze tips hoe je dit kunt overwinnen!

#6 Een ochtendroutine

Het wordt makkelijker voor jouw lichaam om vroeg op te staan wanneer je een ochtendroutine aanhoudt. Zet bijvoorbeeld je wekker iedere ochtend op dezelfde tijd, neem de tijd voor een ontbijtje en ga een rondje joggen. De invulling voor jouw ochtendroutine is natuurlijk helemaal aan jou. Wanneer je dit iedere ochtend herhaalt, raakt je lichaam hieraan gewend. Opstaan is nog nooit zo makkelijk geweest 😉.