Het is een probleem dat in veel relaties voorkomt: een gebrek aan intimiteit. Misschien hebben jullie een druk leven en weinig tijd of zin om intiem met elkaar te zijn. Toch is intimiteit in een relatie voor velen enorm belangrijk. Merk je dat het intiem zijn bij jou in je relatie ook minder wordt? Er zijn een aantal dingen tips die je in je achterhoofd kunt houden om dit weer beter te maken. Welke tips dit zijn? Je leest het hier.

Tijd voor elkaar vrij maken

Een eerste belangrijke stap om meer intiem te zijn met je partner is om meer tijd voor elkaar vrij te maken. Werk, sport en huishoudelijke taken: het kan soms best wel eens druk zijn, waardoor jullie minder tijd voor elkaar hebben. Echter is het wel belangrijk om dit te doen, zet jouw partner op nummer één. Wat verstandig kan zijn om te doen, is om een vaste avond of dag in de week te plannen die jullie samen doorbrengen. Zo komt er niet steeds iets tussendoor en houden jullie deze tijd gewoon voor elkaar vrij. Of je er nu samen op uit gaat, thuis een romantisch diner voorbereid of iets anders leuks doet: het is allemaal mogelijk. Zolang jullie maar genoeg tijd met elkaar blijven doorbrengen!

Raak elkaar wat vaker aan

Raak elkaar wat vaker aan

Iets anders wat jullie zeker moeten proberen als jullie de intimiteit in jullie relatie willen verbeteren, is om elkaar wat vaker aan te raken. Denk bijvoorbeeld aan wat vaker knuffelen. En zeg nou zelf, dat is toch ontzettend fijn om te doen? Of je nu lekker gaat knuffelen in de bank of in bed: onderzoek heeft bewezen dat knuffelen een intimiteitsgevoel kan opwekken. En dat is uiteraard gezond voor je relatie!

Probeer nieuwe dingen uit

Als jullie beiden vinden dat de intimiteit in jullie relatie ontbreekt, kan het een goed idee zijn om eens wat nieuwe dingen te proberen. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld bij het vrijen wat vaker van standje wisselen. Op deze manier blijft het spannend. Wat je ook zou kunnen doen, is gebruik maken van seksspeeltjes. Dit kan de intimiteit tussen jullie zeker verhogen, want het is voor zowel jou als je partner opwindend. Een vibrator online kopen kan dus zeker een goed idee zijn om de intimiteit in je relatie te verbeteren.

Wees open naar elkaar

Wat belangrijk is om te doen als je de intimiteit in jullie relatie wilt verhogen, is om open te zijn naar elkaar. Vertel aan elkaar wat jullie wel en niet fijn vinden. Dit kan ervoor zorgen dat jullie elkaar beter begrijpen en wordt het duidelijker wanneer er behoefte is aan intimiteit.

Kortom, er zijn best wat dingen die je kunt proberen om de intimiteit in jullie relatie te verbeteren. Als jij hier ook last van hebt in je relatie, kun je deze dingen zeker eens uitproberen. Werkt het niet? Dan kan het altijd nog een idee zijn om naar een relatietherapeut te gaan.