We love to shop en soms zelfs iets teveel. Bij ons nieuwe shirtje willen we graag ook matching schoenen, alleen stapelen de kosten zich soms iets te hoog op. En dan komt daar ook nog bij kijken dat we graag merkkleding willen dragen. Wist jij dat er een aantal tips zijn om geld te besparen op merkkleding? Lees hieronder verder!

Kijk alvast vooruit

In de winter koop je niet snel kleren voor de zomer alleen bespaar je hiermee wel het meeste geld. De zomer-sale komt namelijk in de winter online te staan en op deze manier scoor jij je merkkleding veel goedkoper. Andersom geldt ook precies hetzelfde: in de zomer scoor jij de winter items van het vorige seizoen met veel korting. Het nadeel is wel dat we onze nieuwe aankopen nog niet meteen aan kunnen doen maar zie het als een soort investering. Kan je echt niet wachten met het dragen van je koopjes? Wees dan creatief en combineer bijvoorbeeld voor in de winter een shirt van Daily paper met een oversized vest. Of voor een zomeravond een Nike hoodie met een kort broekje.

Tweedehands

Vaak worden we niet zo enthousiast bij het horen van tweedehands maar eigenlijk is hier niks mis mee. Op United Wardrobe of Markplaats wordt merkkleding voor een leuk prijsje aangeboden. Soms zijn de items nog nooit gedragen en soms zijn ze al wel een paar keer gedragen. Check altijd wel van tevoren of er geen vlekken of beschadigingen inzitten. Deze tweedehands inkopen kan je meestal niet meer retour sturen.

Twijfel niet te lang

Zie jij online of in de winkel een merkitem voor een lage prijs? Twijfel dan niet te lang en koop het snel. Merkkleding is gewild en meer mensen zijn opzoek naar korting. Vaak wordt de sale online ook gestart in de avonduren dus wacht dan niet tot de volgende ochtend maar sla direct in. Ook al is het achteraf niet helemaal jouw ding, dan kan je het altijd nog doorverkopen.

Outlet

In Nederland en net over de grens zijn er een aantal outlets. Dit is een soort winkelcentrum waar merkkleding van vorige seizoenen verkocht wordt en dus voor een lagere prijs wordt aangeboden. Deze outlets zijn het hele jaar geopend dus zie het als een soort van oneindige sale. Zie hieronder een lijstje met de leukste outlets.

Designer outlet Roermond

In Roermond zijn alle luxe merken te krijgen. Denk hierbij aan Prada, Gucci of Armini. De kortingen kunnen hier oplopen tot wel 70 % en er zijn ook een aantal gelegenheden om lekker te eten.

Bataviastad in Lelystad

Met meer dan 100 winkels is Bataviastad wel het bekendste outlet centrum. In Bataviastad vind je alle merken hoe duur jij ze zoekt. Zo varieert het van Tommy Hilfiger tot aan Michael Kors.

Maasmechelen Village

Voor deze outlet moet je een stukje over de grens. Maasmechelen Village ligt in België en is zeker de moeite waard om naartoe te gaan. Ook hier is een rijk aanbod aan merken en slaag jij gegarandeerd. ?