Jij kleed je mooi aan voor jezelf en niet voor een ander. Zo, dat is eruit. Toch betekent dat niet, dat je niet aantrekkelijk gevonden wilt worden, maar je moet iets alleen dragen als jij je er ook nog prettig in voelt. Wat mensen aantrekkelijk vinden verschilt meestal per persoon, maar er zijn bepaalde items waarvan bewezen is dat ze over het algemeen door bijna iedereen aantrekkelijk gevonden worden. Wij hebben vandaag een aantal items die mannen volgens wetenschappelijk onderzoek aantrekkelijk vinden.

Vandaag is rood

Het komt waarschijnlijk niet als verrassing. Rood wordt door het mannelijk geslaagd geassocieerd met romantiek en seks en daarom vinden ze rode lipstick, lingerie of een mooie rode jurk zo aantrekkelijk. Het onderzoek waaruit dit blijkt is uitgevoerd door de ‘Journal of Personality and Social Psychology’. Voor vrouwen is hier nog niks over bekend. Meiden, we weten wat ons te doen staat als wij onze mannen het hoofd op hol willen brengen.

Blote armen

Dit komt waarschijnlijk wel als verrassing. Uit onderzoek van een universiteit in Wales blijkt dat mannen blote armen aantrekkelijker vinden dan blote benen. Dit kan variëren van een top met spaghettibandjes of een strapless topje, zolang de armen maar zichtbaar zijn. Nu het buiten wat kouder wordt, oké veel kouder, ga je natuurlijk niet meer voor je plezier met blote armen en schouders zitten, maar wees creatief.

Benadruk je figuur.

Uit een onderzoek uit Nieuw – Zeeland blijkt dat mannen houden van het zogenoemde zandloperfiguur: Een slanke taille en brede heupen. Een jurk die jouw figuur benadrukt is de bodycon. Ben jij gezegend met een zandloperfiguur, dan is dit het ideale item voor jou om te laten zien hoe aantrekkelijk je bent. Geen zandloperfiguur? Geen paniek, met een bodycon jurkje en een riempje rond jouw taille, creëer je net zo’n mooi zandlopertje.

Hakken

Er zijn hier al zoveel onderzoeken over geweest, dat ze niet op één hand geteld kunnen worden. Niet alleen het andere geslacht vindt hakken aantrekkelijk, maar studie wijst ook uit dat wij hakken bij andere vrouwen ook meer kunnen waarderen. Hakken zorgen ervoor dat je rechter gaat staan en dat je benen er sterk en evenwichtig uitzien. Dus twijfel niet langer over die mooie zwarte laarzen met blokhak, koop ze!