Het liefst zie jij je lover iedere dag alleen heb je het niet altijd in de hand hoe ver jullie uit elkaar wonen. Wellicht heb jij je partner wel leren kennen op vakantie of ben je door Tinder aan de andere kant van Nederland uitgekomen. Vraag jij je af hoe je een lange afstandsrelatie kan laten werken? Wij hebben een aantal tips op een rij gezet!

Hoe kan een lange afstandsrelatie werken?

#1 Vertrouwen

Een LAT relatie kan je pas laten werken als jullie elkaar vertrouwen. Dit is natuurlijk de basis bij iedere relatie maar in sommige gevallen is het een sterkere factor bij een afstandsrelatie. Doordat jullie elkaar niet elke dag zien, kan het frustrerend zijn dat je niet weet wat de ander de hele dag uitspookt. Gun elkaar om afzonderlijk ook plezier te maken, zoals een avondje stappen, maar bespreek wel waar jullie grenzen liggen. Op deze manier kan je elkaar makkelijker vertrouwen.

#2 Videochatten

Een van de belangrijkste tips voor een lange afstandsrelatie, is dat je goed met elkaar communiceert. We weten allemaal dat een berichtje op WhatsApp soms anders overkomt dan we eigenlijk bedoelen. Hiermee krijg je al snel frustraties, wat zelfs kan uitlopen op ruzies. Videochatten is dan de ideale uitkomst. Als je iets kwijt wilt, is het fijner om dat face to face te bespreken. Nog een pluspunt: door te videochatten voelt het alsof jullie dichter bij elkaar zijn.

#3 Leef je eigen leven

Op de vraag hoe een lange afstandsrelatie werkt, heeft iedereen een eigen antwoord. Als het voor jou goed voelt moet je je zeker niet laten beïnvloeden door de afstand. Onthoud dat je naast je partner ook nog een sociaal leven hebt en je niet 24/7 bij je vriend hoeft te zijn. Wees niet onafhankelijk van je lover en zorg dat je ook kan terugvallen op vrienden en familieleden.

#4 Maak genoeg tijd voor elkaar vrij

Bij een LAT relatie lukt het nou eenmaal niet om elkaar elke dag te zien. Maak er daarom een extra speciaal moment van wanneer jullie elkaar weer zien. Ga leuke activiteiten met elkaar doen, wees intiem en heb alleen aandacht voor elkaar. Leg je telefoon aan de kant en geniet! Zie jullie afspraakje als iets om je op te verheugen. Op deze manier wordt de liefde voor elkaar alleen maar sterker.

#5 Afstand is tijdelijk

De goudentip hoe je een lange afstandsrelatie kan laten werken, is dat je je realiseert dat de afstand maar tijdelijk is. Als jullie relatie zo sterk is en jullie je leven met elkaar willen delen, komt er altijd een moment dat jullie gaan samenwonen. Misschien duurt dat nog tien jaar maar misschien duurt het ook nog maar twee jaar. Weet waar je het voor doet en probeer de afstand in iets positiefs te veranderen. Het is vervelend maar er is niks aan te veranderen. Liefde overwint uiteindelijk alles 😉!

Pluspunten van lange afstandsrelatie:

  • Je hebt meer tijd voor vriendinnen.
  • Je komt toe aan je eigen hobby’s.
  • Meer tijd voor dingen waar je nog niet aan toe was gekomen de afgelopen tijd.
  • Tijd om aan jezelf te blijven werken als persoon.