Je hoort vaak dat de keuken het hart van het huis is, maar in onze ogen is dat de woonkamer. Je zit er het vaakst en gebruikt deze ruimte veelvuldig dus wil je dat je woonkamer een plek is waar je je lekker kan terug trekken (comfortabel is) en er gezellig uit ziet. Zeker in de koude, donkere maanden kunnen een aantal tips al zorgen voor dat cozy en gezellige sfeertje in je huis. In dit artikel delen we een aantal handige tips met je waarmee je je living room gezellig en cozy maakt.

Zo maak je je woonkamer gezellig

Een warm kleurenpalet

Een steriele witte woonkamer was lange tijd heel populair, maar die trend heeft plaatsgemaakt voor een nieuwe interieur trend: warme en neutrale tinten. Denk aan kleuren als nude, beige, okergeel en bruin tinten. Als je je interieur afstemt op een warm kleurenpalet zul je zien dat je woonkamer een stuk rustiger en gezelliger oogt.

Textiel en woondecoratie

Wil je geen muren verven of een nieuwe vloer leggen om die cozy vibes te krijgen? Dan zijn woonaccessoires en textiel de ideale oplossing. Ga op zoek naar kussens, plaids, vloerkleed en kleedjes in warme tinten die goed bij de rest van je interieur passen. Kijk niet alleen naar de kleur, maar ook naar het materiaal. Furry, fluffy en gebreide materialen in kussens en kleden zorgen voor instant en extra warmte, en dus gezelligheid, in je woonkamer. Daarnaast zijn woonaccessoires als leuke vaasjes, schaaltjes en prints op je muur ook een leuke toevoeging aan je warme interieur.

De perfecte gordijnen

Gordijnen zijn in de zomer niet alleen heel handig om de zon uit de woonkamer te houden en deze tegelijk koel te houden, ze geven je ook een behaaglijk gevoel als je ‘s avonds lekker op de bank kruipt en Netflix aan zet om een leuke film of serie te kijken. Kies voor bijpassende gordijnen die naadloos aansluiten op de rest van je warme interieur, dus ga voor een kleur die binnen de rest van je warme kleurenpalet valt. Zijn je gordijnen te lang? No worries, je kunt eenvoudig je gordijnen op maat laten maken.

De leukste planten

Een paar mooie planten of een bos mooie bloemen maken je woonkamer een stuk gezelliger en levendiger. Kies de juiste planten en stop ze in een mooie bijpassende potten. Het leuke aan planten is dat je elk seizoen ermee in huis kunt halen. In de zomer kun je bijvoorbeeld gaan voor een mooie palm of varen. In de herfst en wintermaanden voor mooie takken of kransen. Een monstera en pannenkoekplantjes doen het hele jaar door goed!

Verlichting & kaarsen

Niks is gezelliger en instant cozy dan kaarsjes aansteken op een druilerige dag. Om vervolgens lekker onder een warm dekentje te kruipen en te genieten van een lekker theetje en Netflix of een goed boek. Heerlijk! Helemaal als je je favoriete geurkaars aansteekt. Naast kaarsen is goede verlichting ook heel belangrijk om je woonkamer gezellig te maken. Kies voor dimmers en lampen die warm en cozy licht geven.