Volle lippen, welk vrouw zou dat niet graag willen hebben? Ook al word je niet geboren met een stel volle lippen, kan jij het wel makkelijk bij jezelf creëren. Vraag jij je af hoe jij je lippen voller kan laten maken, zonder botox? Wij hebben de beste tips op een rij gezet!

Vollere lippen zonder fillers

#1 Scrubben

Hoe krijg je vollere lippen? Begin allereerst met scrubben. Door je lippen te scrubben haal jij al je dode bloedcellen weg en dit zorgt voor een betere doorbloeding. Je kunt je lippen zachtjes scrubben met een oude tandenborstel, met een washandje of simpelweg met je vinger. Door het scrubben ogen je lippen wat roder, voller en zachter. Jup, natuurlijk vollere lippen in een handomdraai.

#2 Plumping gloss met kaneel

Vollere lippen kan je heel simpel creëren met een klein beetje kaneel. Kaneel zorgt er namelijk voor dat jouw lippen een klein beetje irriteren door de prikkelende stofjes die hierin zitten. Je kunt dus heel makkelijk een eigen plumping lipgloss maken. Het enige wat jij hiervoor nodig hebt is een theelepel kokosolie en dit mengen met een klein beetje kaneel. Wanneer je lippen pijnlijk of heel erg geïrriteerd aanvoelen door dit goedje, is het belangrijk om hiermee direct te stoppen.

#3 Contouren

Hoe maak je je lippen dikker? Dit kan je heel makkelijk doen door je lippen te contouren. Het enige wat je nodig hebt is een kleine make-up kwast en een bronzer/contour poeder. Met het kwastje ga je subtiel langs je lipranden. De poeder zorgt voor een schaduw, met als resultaat dat je dikkere lippen hebt zonder botox.

#4 Lipliner

Een lipliner is het ideale product om vollere lippen te krijgen. Het is belangrijk dat je een natuurlijke lipliner neemt of eentje in dezelfde kleur als je lippenstift. Doe je dit niet, dan krijg je een raar contrast. Met de lipliner trek je een subtiel randje langs de omtrek van je lippen. Hierdoor maak jij als het ware je lippen een stukje groter. Dit trucje heeft wel de nodige oefening nodig maar als je het onder de knie hebt, is het geweldig. Volle lippen zonder dat er een naald aan te pas moet komen!

#5 Lipgloss

Hoe krijg je grotere lippen? Gebruik lipgloss en dan het liefst in een neutrale kleur. Je lippen lijken nou eenmaal voller als ze glanzen dus lipgloss is jouw beste vriend. Wanneer je een gloss in je eigen lip kleur of zonder kleur gebruikt, is het effect het grootste. Je lippen dikker maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.

#6 Concealer

Last but not least, je kunt vollere lippen creëren zonder botox door middel van concealer. Het enige wat jij moet doen is je lippen na afloop omlijnen met wat concealer. Zorg er wel voor dat je dit goed uitblend! De concealer zorgt er namelijk voor dat jouw lippen nog meer geaccentueerd worden en er echt uitspringen.

Benieuwd naar tips voor een volumineus kapsel? Klik dan hier!