Wie houdt er nou niet van een feestje op z’n tijd? Alleen kan het wel eens voorkomen dat je het net iets te bont hebt gemaakt en er een enorme kater aan overhoudt. Hier wordt natuurlijk niemand vrolijk van, daarom hebben wij een aantal tips op een rij gezet tegen een kater. Lees het hieronder!

Tegen kater tips

#1 Sluit af met water

Een kater tegengaan is appeltje eitje wanneer je de avond afsluit met voldoende water te drinken. Door de hele avondje wijntjes en andere alcoholische versnaperingen te drinken, vult je lichaam zich met gifstoffen. Deze stoffen bezorgen jou onder andere die barstende hoofdpijn en misselijkheid. Water drinken zorgt ervoor dat deze gifstoffen worden afgevoerd uit je lichaam. Drink daarom minimaal een liter water voordat je gaat slapen, na een avondje stappen.

#2 Neem gember

Tips tegen misselijkheid door een kater? Drink dan gember. Hoewel het merendeel niet heel blij wordt van gember, door zijn niet zo lekkere sterke smaak, brengt het wel je maag tot rust. Zet voor je jezelf daarom een theetje en voeg hier een aantal stukken gember aan toe. Het is even doorzetten maar dan ben jij wel in no-time van je kater af, want we weten allemaal dat misselijk zijn na drank het ergste is wat er bestaat.

#3 Buitenlucht

De beste tips tegen een kater is om voldoende te bewegen en naar buiten te gaan. Door de hele dag in bed te blijven liggen, ga jij je absoluut niet beter voelen. Wellicht blijf jij je wel zo slecht voelen omdat je de hele tijd in een ongezonde lucht zit. Stap uit bed, lucht je kamer door de ramen wagenwijd open te zetten en ga buiten even lekker een stukje wandelen. Frisse lucht en zonlicht zorgen ervoor dat jij weer meer energie krijgt en je dus beter gaat voelen. Beweging zorgt er juist voor dat jouw lichaam de alcohol afbreekt. Met deze anti kater tips kom jij sowieso de dag wel door!

#4 Eten

Wanneer je een kater hebt en misselijk bent, is eten wel het laatste waar je aan moet denken. Toch is het belangrijk dat jouw lichaam voedingsstoffen binnenkrijgt. Wanneer je niks eet, blijf je gedurende de dag een gammel gevoel houden en blijf je ook misselijk. Begin met een beschuit of stuk fruit. Dit soort producten vallen vaak niet zo zwaar op de maag.

Extra tips voor een kater: Deze tip is er eentje voor de diehards, wanneer je een kater hebt werkt een gebakken eitje eten namelijk het beste. Hier zitten weel proteïnen in en een stofje die de effecten van alcohol naturaliseert.  

#5 Drink cola

Misselijkheid en een kater, wat zijn goede tips? Drink een groot glas cola, dit brengt je maag weer tot rust. Pas er wel mee op dat je niet te veel cola drinkt want dit zorgt ervoor dat je sneller uitdroogt. Dit is natuurlijk het laatste wat je wilt wanneer je een kater hebt.

#6 Douchen en je optutten

Wanneer je een kater hebt is het soms nog best een opgave om de volgende dag te overleven. Het is niet gek dat jij je slecht blijft voelen als je de hele tijd een walm om je heen hebt van rook, drank en andere viezigheid.  Stap daarom uit bed en neem  een lange douche. Het werkt ook altijd om jezelf te fatsoeneren. Wanneer je wat make-up ophebt, doet dit ook al wonderen voor je lichamelijke gesteldheid. Blijf juist niet de hele dag thuis op bank hangen, maar trek er juist op uit. S ’avonds een vrouw, s ’ochtends een vrouw 😉.