Grote kans dat jij al tot over je oren verliefd bent maar dat er bij je crush nog wel het een en ander moet gebeuren, voordat hij in love is. Maar hoe zorg je er nou voor dat hij verliefd op je wordt? Wij hebben een aantal tips op een rij gezet waardoor hij jou als girlfriend material gaat zien.

Hoe maak je een man verliefd op jou?

#1 Geef hem ruimte

Een man verliefd maken gebeurt niet maar zo. Het is belangrijk dat je moeite voor hem doet maar overdrijf dit niet. Geef hem genoeg ruimte en kom niet over als een stalkerig persoon. Reageert hij een aantal uur niet op je appjes? Ga hem dan bijvoorbeeld geen vraagtekens of andere berichtjes sturen maar wacht geduldig af. Jouw crush heeft ook een sociaal leven naast jou en ook behoefte aan avonden met alleen zijn vrienden. Respecteer dit en trek je op zulke momenten terug.

#2 Maak oogcontact

Een ouderwetse truc die altijd werk om iemand verliefd te maken: oogcontact houden. Door diep in zijn ogen te kijken, wordt er al snel een (seksuele) spanning opgebouwd. Hierdoor gaat je crush zich sneller tot je aangetrokken voelen. Oogcontact is ook een teken dat je naar hem luistert, hij krijgt hierdoor het gevoel dat je oprecht in hem bent geïnteresseerd.

#3 Vriendschappelijke aanrakingen

Het is de bedoeling dat je crush verliefd op jou gaat worden maar in de tussentijd moet jij ook al wel laten blijken dat jij hem leuk vindt. Om dit op een subtiele manier te doen, kan je hem af en toe “vriendschappelijk” aanraken. Leg bijvoorbeeld je hand op zijn schouder wanneer hij een grapje maakt of geef hem een speels duwtje wanneer hij een flauwe opmerking maakt. Door hem aan te raken gaat hij zich vertrouwder bij je voelen en heeft hij eerder het idee dat hij kans bij je maakt. Waarschuwing: word niet te handtastelijk, op deze manier stoot je hem juist van je af.

#4 Laat je door hem versieren

Verlief worden is niet iets wat in één dag gebeurt. Vaak heeft dit tijd nodig, wordt daarom ook niet te opdringerig. Less is more en dat geldt ook in dit geval. Probeer niet iedere minuut van de dag met hem te appen maar blijf gewoon je eigen sociale leven leiden. Laat hem merken dat jij naast hem ook een druk leuk leven hebt en jij absoluut niet afhankelijk van hem bent. Dit komt zelfverzekerd over, wat hij aantrekkelijk vindt. Hoe maak je dus iemand verliefd? Geef hem het gevoel dat hij jou moet versieren in plaats van andersom. Mannen zijn nou eenmaal van nature jagers en ze zien het als een overwinning als ze succes boeken bij hun “prooi” 😉.

#5 laat hem met je pronken

Mannen vinden het geweldig om te pronken met een mooie dame naast zich. Besteed daarom wat extra tijd aan je uiterlijke verzorging en je zal zien dat dit in de smaak valt. Neem bijvoorbeeld de tijd om je op te maken, trek je hakken aan en let op je hygiëne. Hij krijgt hierdoor ook meteen het gevoel dat je moeite voor hem hebt gedaan.

#6 Lach

Hoe worden mannen verliefd? Als een vrouw veel lacht! Een grote groep mannen vindt humor een belangrijk punt in een relatie. Diepgaande gesprekken voeren is zeker belangrijk maar maak ook plaats voor genoeg humor. Door ook om hem te lachen, streel je zijn ego… Wat alle mannen natuurlijk willen 😉. Hij gaat zich hierdoor beter voelen en hij krijgt het gevoel dat jij het beste in hem naar boven haalt.