Wij denken dat wij wel voor alle vrouwen kunnen spreken dat niemand vrolijk wordt van haar menstruatie week. Onder andere de ontzettende krampen, moodswings en rugpijn: het kan een werkelijke nachtmerrie zijn. Daarom hebben wij voor jou een aantal tips op een rij gezet om je menstruatie week mee te overleven.

Buikkrampen week voor menstruatie

#1 Aleve Feminax

Bij sommige meiden beginnen de klachten al een week voor de menstruatie. Deze klachten kunnen soms zo heftig zijn dat er bijna niks aan te doen is. Heb jij al eens gehoord van Aleve Feminax? Dit product is verkrijgbaar bij de drogist en is speciaal bedoelt voor menstruatiepijn. Vraag bij de drogisterij om advies als je er zelf niet uitkomt.

#2 Een ontspannen bad

Een warm bad kan ontzettend helpen om jouw buikkrampen te verminderen. Het warme water zorgt ervoor dat de pijn vermindert en jouw spieren ontspannen. Een warme kruik kan hier ook goed bij helpen. Leg hem bijvoorbeeld tijdens het slapen op je onderbuik.

#3 Anticonceptiepil

Heb jij voor en tijdens je menstruatie pijnlijke klachten? Vraag dan bij jouw huisarts na of de anticonceptiepil iets voor jou is. Wanneer jij onregelmatig ongesteld bent, kan deze pil erbij helpen om regelmaat te creëren. Ook kan de pil ervoor zorgen dat je klachten minder worden en kan jij zelf kiezen wanneer jij je stopweek inlast.

Wil jij meer te weten komen over de anticonceptiepil? Klik dan hier.

#4 Drink thee

Een lekkere warme kop thee kan ervoor zorgen dat jouw menstruatieklachten verminderen. Theesmaken zoals gember en kamille helpen hier het beste bij. Vermijd thee waar cafeïne inzit, dit roept juist buikkrampen op. Pak er een lekker dekentje bij, zet je favoriete serie op en ontspan!

#5 Niet stressen

Je menstruatieweek kan er voor zorgen dat jouw lichaam op de kop staat door de hormonen. Om hier zo min mogelijk last van te hebben is het belangrijk dat je zoveel mogelijk stres vermijdt. Stres zorgt ervoor dat jouw lichaam uit evenwicht raakt. Dit kan leiden tot zowel lichamelijke als geestelijke klachten. Probeer tijdens je menstruatieweek daarom zoveel mogelijk te ontspannen. Slik jij de anticonceptiepil? Kies er dan bijvoorbeeld voor om je stopweek uit te stellen tot je in een minder stressvolle tijd zit.

#6 Eet vezels

Tijdens je menstruatie maakt je lichaam een stofje aan waarvan je darmen trager gaan werken. Dit zorgt sneller voor verstopping en buikkrampen. Om dit tegen te gaan is het belangrijk om voldoende vezels te blijven eten. Denk hierbij aan fruit, groente, noten of volkorenpasta. Ook helpt water drinken goed hierbij.

#7 Comfortabele kleding

Tijdens onze menstruatie week kunnen we een knellende spijkerbroek er echt niet bij hebben. Wanneer je ongesteld bent, zet je buik meestal wat op. Kies daarom voor comfortabele kleding wanneer je menstrueert. Een goede reden om een keer in je joggingbroek naar buiten te gaan, toch?