Wie droomt er nou niet van een Va Va Voom kapsel? Alleen kan het soms nog een aardige klus zijn om volume in je haar te creëren. Vraag jij je nou af hoe je makkelijk volume in je haar kunt krijgen? Wij hebben de makkelijkste tips op een rij gezet. Lees het hieronder!

beste haarproducten voor volume

#1 Ondersteboven föhnen

Hoe krijg je meer volume in je haar? De gouden tip is om je haar ondersteboven te föhnen. Je haar droogt hierdoor in de tegengestelde richting, wat zorgt voor meer volume bij de aanzet. Kneed tussen het föhnen door af en toe in je haar om nog meer body te krijgen. Volume in je haar maken door het te föhnen is dus appeltje eitje!

#2 Volumepoeder

Wil jij meer volume creëren terwijl je dun haar hebt? Probeer dan volumepoeder. Het enige wat je moet doen is een klein beetje poeder op de aanzet van je kapsel toevoegen en het daarna in masseren. Volumepoeder bestaat voor het grootste gedeelte uit talk. Dit zorgt ervoor dat je haar stug wordt, minder vet oogt en ontzettend veel volume krijgt. Pas er wel mee op hoeveel volumepoeder je aanbrengt. Wanneer je te veel gebruikt, is je kapsel vaak niet meer te redden en ziet het er niet meer fris uit.

#3 Laagjes knippen

Meer volume in je haar laten knippen? Neem dan laagjes. Deze coupe zorgt ervoor dat jouw kapsel meer textuur krijgt en daarom volumineuzer wordt. Wanneer al jouw haar op één lengte zit, loop je al snel tegen het probleem dat het er erg sluik en plat uitziet. Met laagjes creëer je juist het tegenovergestelde en heb je razendsnel meer volume in je haar.

#4 Touperen

Makkelijk volume je haar krijgen, zonder het te föhnen? Toupeer er dan op los! Hoe touperen werkt? Pak een pluk haar en kam het een aantal keer flink naar achteren. Het mooiste effect krijg je als je dit zo dicht mogelijk bij de aanzet doet. Wees er wel voorzichtig mee dat je geen ontzettende klitten hierdoor veroorzaakt. Borstel er daarna rustig overheen om het weer in model te brengen en stijl het af met wat haarlak. Ook een ontzettend goede tip om meer volume in fijn haar te realiseren.

#5 Preppen

Je kunt je haar meer volume geven door het te preppen, hierdoor blijven bijvoorbeeld je krullen ook beter zitten. Hoe preppen werkt? Verdeel je haar in ongeveer drie delen en föhn deze delen eerst handdoek droog. Daarna breng je een grote hoeveel haarmousse aan op iedere pluk van je kapsel. Je maakt het als het ware weer opnieuw helemaal vochtig. Föhn dit uiteindelijk helemaal droog met een volume borstel. Je zult zien dat het resultaat geweldig is.

Extra tip om volume in je haar te krijgen: droogshampoo doet ook wonderen op het gebied van volume. Spray het op de aanzet van je haar en masseer het goed in.

#6 Conditioner in de punten

Gebruik tijdens het douchen alleen conditioner in de punten van je haar. Door conditioner wordt je haar namelijk sneller vet omdat er meestal oliën inzitten. Je aanzet is hiervoor het gevoeligste dus breng daar dan ook geen conditioner aan. Tevens heeft de aanzet van je haar geen conditioner nodig omdat dit nog de gezondste haren zijn.