Je hebt al van alles geprobeerd om van je puistjes af te komen maar niks lijkt te helpen. Wanneer je dacht dat je van de ene puist af was, ligt de volgende pukkel alweer op de loer. Puistjes ontstaan door verschillende oorzaken. Wij zetten deze oorzaken op een rijtje en geven jou tips hoe je van een onzuivere huid afkomt.

Goed reinigen

Zorg ervoor dat je iedere dag je gezicht goed reinigt, het liefst ’s ochtends en ’s avonds. De grootste boosdoener bij het ontstaan van puistjes is om met make-up op te slapen. In de nacht moet je huid herstellen en kunnen ademen. Als jij dan nog make-up op hebt, gaan de poriën verstopt zitten. Heb jij een vette huid? Kies dan voor een reinigingstonic. Breng dit met een wattenschijfje op je huid aan en was daarna nog een keer je gezicht met lauw water.

Verschoon je kussensloop

Tijdens je slaap verlies je veel dode huidcellen en bacteriën. Deze komen op jouw kussensloop terecht en hierdoor ontstaan onzuiverheden op jouw huid. Vervang daarom iedere week ongeveer twee keer je kussensloop.

Maskertjes

Naast dat een maskertje een genietmomentje is, is het ook nog eens heel erg goed voor je huid. Ga niet voor het eerste beste goedkoopste maskertje. Hier kunnen soms geurstoffen inzitten waar jouw huid niet tegen kan en dit veroorzaakt juist puistjes. Doe eerst de nodige research voor een goed masker of vraag om advies in een drogisterij.

Wat ook heel goed werkt voor je huid is een scrub masker. Door de korreltjes, scrub jij alle dode huidcellen weg. Hierdoor gaat je huid beter ademen en gaan je poriën weer open. Doe dit alleen niet te vaak want bij regelmatig grondig scrubben haal je een laagje van je gezicht af. Hierdoor ben je sneller vatbaar voor puistjes.

Een goede dag- en nachtcrème

Je huid voedt zich met een dacht- en nachtcrème. Hier zitten vitamines in waardoor jouw huid een boost krijgt. Voordat jij een goede dag- en nachtcrème aanschaft is het belangrijk dat jij van jezelf weet wat voor huid type je hebt. In een crème voor een vette huid zitten andere bestandsdelen dan in een crème voor een droge huid. Houd er ook rekening mee dat een crème met parfum ook voor puistjes kan zorgen.

Zit er niet teveel aan

Wanneer we een puistje opmerken, kunnen we nog wel eens de neiging hebben om er vervolgens de hele dag aan te zitten. Je handen komen gedurende de dag in aanmerking met allemaal bacteriën en als je hierna weer aan je puistje gaat zitten doet dit niet veel goeds. Probeer er daarom niet aan te komen en druk je puist pas uit als die daar rijp voor is.

Ga langs de schoonheidsspecialist

Weet jij jezelf geen raad met je puistjes? Ga dan langs een schoonheidsspecialist. Zij kunnen jouw huid grondig aanpakken en weten wat het beste voor jou is. Wanneer je er langdurig last van hebt is het verstandig om een dermatoloog te raadplegen.