In de winter hebben we vaak last van statische haren en hebben we geregeld wat schokken te verduren. Dat komt meestal door de kou en de lucht. Naast ons haar, hebben we in deze periode ook vaak last van statische kleding. Zeker bij het passen hoor en voel je het geknetter. Gelukkig zijn er een aantal truckjes om dit te voorkomen, lees het hieronder!

De schokken komen het vaakste voor bij truien. Door de droogte en wrijving ontstaat er een elektrische spanning waardoor jij sneller schokken krijgt. Je zult merken dat je dit vaker in de winter hebt dan in de zomer. Zeker met stoffen zoals wol, polyamide en acryl ben jij sneller vatbaar voor elektriciteit.

Metalen kledinghanger

Een metalen kledinghanger zorgt ervoor dat de statische elektriciteit verdwijnt. Metaal ontlaadt namelijk alle elektriciteit. Heb je geen metalen kledinghanger in huis? Geen probleem, je kan dit ook met andere metalen voorwerpen doen. Wrijf het zachtjes over je kledingstuk en het statische is er in no-time af.

Haarlak

Haarlak zorgt ervoor dat de statische elektriciteit uit je kleding verdwijnt. Doe je kledingstuk binnenstebuiten en spray op een afstand van 30 cm. Als je het dichterbij doet, wordt je kledingstuk erg hard waardoor het niet meer mooi is om het te dragen. Deze tip helpt trouwens ook bij statisch haar. Je haar zit goed in model en het pluizige is ervan af.

 

bodylotion

Het is belangrijk dat je je huid goed blijft hydrateren. Sowieso in de winter is je huid al erg droog. Als je dit op je huid smeert voordat je je kledingstuk aantrekt, merk je dat je minder statisch geladen bent. De droogte en wrijving wordt hierdoor minder.

Vriezer

Doordat er kou bij je kledingitem komt, gaat de statische elektriciteit sneller uit je kleding. Je hoeft je blouse niet uren in de vriezer te leggen, een half uurtje is al voldoende. Het zou eerst een beetje koud en naar aanvoelen als je je blouse of top nu aantrekt maar dat is in no-time voorbij.

Droger

De droger is misschien wel de grootste boosdoener voor statische kleren. Er komt veel droge lucht bij waardoor je sneller statisch geladen bent. Hang bijvoorbeeld je kleding op een droogrek. Hierdoor is de elektriciteit vermindert en je behoudt ook nog eens de kwaliteit van je items.

Sprays

In een aantal winkels heb je ook speciale sprays voor je statische kleding. Het enigste wat je hierbij moet doen is het op je kleding sprayen en even gladstrijken met je handen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld de Laundress New York spray.