Een van de grote beauty-voordelen in de zomer is dat je haar zichzelf oplicht. Alleen is het altijd wel weer jammer dat wanneer de koude grauwe dagen weer beginnen, je lichte lokken ook verdwijnen. Maar er zijn een aantal manieren om je haar zelf op te lichten zonder dat je je haar daarmee beschadigd. Lees hieronder hoe.

Citroen

Door de sappen uit een citroen worden je haren lichter. Hiervan ga je geen resultaat zien van de een op de andere dag. Het is de bedoeling dat je dit wekelijks in je haar doet. Pers een citroen uit en laat het een half uur inwerken op handdoek droog haar. Na een tijdje zal je zien dat je haar zich daadwerkelijk heeft opgelicht. Doordat het sap van een citroen best agressief is, kan het zijn dat je haren er een beetje droog van worden. In dat geval kan je een extra conditioner gebruiken.

Honing

In honing zit een stofje peroxide, dat zorgt ervoor dat je haar lichter wordt. Peroxide zit ook in kaneel. Nu is het natuurlijk niet de bedoeling om een pot honing over je hoofd te gieten want dat zorgt voor een enorme kliederboel. Meng één deel honing met één deel olijfolie en roer het goed door. Dit giet je over je haar en het moet ongeveer twee uur inwerken. Het is wel belangrijk dat je het er daarna heel goed uitwast anders kan de honing restjes achterlaten. We zeiden net al dat een citroen je haar wat droger kan maken maar daar hoef je bij honing niet bang voor te zijn. Honing is verzorgend en maakt je haar zijdezacht.

Bier

Het is misschien niet een optie die jij zou verwachten maar toch is bier daadwerkelijk goed voor je haar. Ondanks dat het niet al te lekker ruikt voor je haar, kan het je haar wel lichter maken. Niet ieder biertje is hiervoor geschikt. Om natuurlijk highlights bij jezelf te creëren moet je een zomerse biersoort gebruiken, zoals Corona. Je hebt ongeveer 120 ml nodig om je haar hiermee te wassen. Giet het bier in een kom in laat je haren erin badderen. Laat het ongeveer anderhalf uur intrekken terwijl je in de zon zit en was het daarna goed uit. Dit moet je ongeveer twee keer in de week herhalen om het juiste resultaat zo snel mogelijk te bereiken.

Zilvershampoo

Een zeer bekende manier om je haar lichter te maken, is zilvershampoo gebruiken. Dit werkt wel alleen op geblondeerd haar. Het kan voorkomen dat je geblondeerde haar er gelig uitziet of een beetje dof. Dit kan je weer oplossen door de shampoo. De shampoo haalt het gele effect eruit en brengt een koele kleur in je haar.