We kunnen niet genoeg krijgen van het mooie weer. Volop zonnen en je kan de leukste jurkjes weer dragen. We showen ook maar al te graag onze benen alleen kunnen die soms nog wel een kleurtje gebruiken. Gelukkig kunnen we daar zonder de zon ook voor zorgen. Met de juiste zelfbruiner en aanbreng-technieken steel jij in no-time de show! Lees de tips hieronder.

Scheren

Een bronzer kan je over je hele lichaam aanbrengen, alleen moet je bij sommige delen extra oppassen dat je geen vlekken krijgt. De meeste vrouwen smeren alleen bronzer op hun benen. Voordat je je benen bruin gaat smeren, is het belangrijk dat je benen helemaal glad zijn.

Scrubben

Voordat je je benen gaat scheren, is het belangrijk om goed je benen te scrubben. Hierdoor worden de haartjes zachter waardoor ze makkelijker weggaan. De wortel gaat er hierdoor ook uit. Je benen zien en voelen veel zachter. Als je nu je zelfbruiner aanbrengt, smeert het veel fijner waardoor je geen vlekken krijgt.

Washand

Doordat je je zelfbruiner met je handen aanbrengt, kan dat soms voor vlekken zorgen. Dat komt omdat je soms nog wel eens een plekje per ongeluk kan overslaan. In de winkels zijn speciale washandjes te verkrijgen voor het aanbrengen van je zelfbruiner. Dit is vaak gemaakt van een hele zachte stof. Hierdoor wordt je zelfbruiner goed verdeeld over je hele benen en kan het er mooi intrekken.

Lotion

Vind je het nog een beetje eng om een zelfbruiner bij jezelf aan te brengen? Begin dan bijvoorbeeld eerst met een bodylotion met een bronzer erin. Hiermee voorkom je vlekken en krijg je geleidelijk aan een kleurtje.

Pas met een zelfbruiner wel op dat je het goed verdeelt in je gezicht. Ook niet alle zelfbruiners zijn bestemt voor het gezicht, hiervoor heb je dan weer speciale producten. Een zelfbruiner beschermt je huid ook niet in de zon dus blijf je alsnog goed insmeren met zonnebrand.