Dat dates ongemakkelijk kunnen zijn, zijn we allemaal al wel achter. Je komt er dan achter dat diegene eigenlijk helemaal niet zo leuk is of je vindt het moeilijk om je date op gang te houden. Als een date een beetje ongemakkelijk aanvoelt, hoeft dat niet meteen te betekenen dat het niks gaat worden. Met deze tips hieronder maak jij je date een stuk minder ongemakkelijk.

Research

Niks is zo vervelend dan dat er veel stiltes vallen. Om dit te voorkomen kan je van te voren al een beetje uitzoeken wat de interesses van je date zijn. Zie je bijvoorbeeld dat hij een Instagram foto heeft waarop die voetbalt? Dan kan je hierover wat dingen vragen op jullie date.  Als je al meer over elkaar weet, weet je al wat jullie interesses zijn en praat het makkelijker.

Bellen

Ben je erg zenuwachtig om iemand voor het eerst in real life te spreken en zien? Breek dan al een beetje het ijs om van te voren te bellen of facetimen. Hierdoor voelt het al iets vertrouwder als je hem in het echt ziet. Zo kun je ook al wat meer inschatten of diegene ook echt interesse in jou heeft.

Stel vragen terug

Een gesprek moet van twee kanten komen. Zonder dat we het doorhebben praten we soms meer over onszelf dan we doorhebben. Als je date een vraag aan jou stelt, stel hem dan ook terug. Zo blijft het gesprek actief en leer je elkaar beter kennen. Hier komen je research ook weer goed te pas want die kan je hier inzetten. Of maak er bijvoorbeeld een vragenspel van, zoiets als Would you rather.

Begroeting

Van te voren kunnen is het best stressen hoe je elkaar nou gaat begroeten. Wordt het een hand, knuffel of een zoen op de wang? Om ongemakkelijke momenten te voorkomen moet je dit van te voren al bedenken. Zo komt het niet zo stuntelig over en lijkt het spontaner. Het kan ook voorkomen dat je date al het voortouw hierin neemt.

Ga iets actiefs doen

Afleiding om je heen zorgt voor meer gespreksstof. Naar de bioscoop gaan op een eerste date kan goed uitmaken maar is niet altijd even ideaal. Je kan tijdens de film niet met elkaar praten en leert elkaar bijna niet kennen. Ga daarom juist iets actiefs doen, zoals een stuk wandelen of bowlen. Een drankje drinken is ook altijd een goeie optie.

Wees jezelf

Probeer jezelf niet anders voor te doen maar wees jezelf. Denk niet dat jouw date je leuker vindt als je je anders opstelt. Zo kan hij jou nooit leren kennen en gaat dit uiteindelijk botsen. Wees niet bang om jezelf te zijn, als het niks wordt weet je in ieder geval wel dat het niet aan jou heeft gelegen. Het belangrijkste is dat je lol hebt!