Ben jij op zoek naar zwangerschapsmode tips? Dan is dit het juiste artikel voor jou.

In dit artikel lees je 8 kledingtips voor zwangere vrouwen, waarmee jij je tijdens je zwangerschap comfortabel en aantrekkelijk voelt.

Kledingtips Voor Zwangere Vrouwen

1: Probeer Ook Andere Maten

Veel vrouwen denken dat ze tijdens hun zwangerschap dezelfde kledingmaat blijven dragen als voor hun zwangerschap. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Het verschilt per kledingmerk of de maten van de zwangerschapskleding goed overeenkomen met de maten van de reguliere kleding.

Pas dus verschillende maten zwangerschapskleding en kijk welke maat het beste bij jouw lichaam aansluit.

Een grotere maat kiezen dan je gewend bent, kan soms ongemakkelijk zijn. Maar uiteindelijk gaat het erom welke kleding jou het beste staat en niet om wat er op het labeltje staat.

2. Kijk Ook Buiten De Zwangerskleding

Zwangerschapskleding is er natuurlijk niet voor niets: het sluit het beste aan bij je lichaam tijdens je zwangerschap. Toch hoef je niet per se alleen maar positiemode te kopen. Wil je wat meer keuze hebben of wil je wat goedkoper shoppen?

Kijk dan ook bij de reguliere kleding.

Een vestje dat je open laat hangen kan bijvoorbeeld prima, net als maxi jurken en tops die je gewoon een maat groter koopt.

3. Ga Strakke Kleding Niet Uit De Weg

Als zwangere vrouw verstop je jezelf misschien het liefst in oversized kleding. Dat is natuurlijk nergens voor nodig. Je zwangerschapsbuik mag best gezien worden.

Bovendien laat wijde kleding je er al snel wat kilo’s zwaarder uitzien. Ga kleding die strak zit en je buik accentueert dus niet uit de weg.

4. Kies Voor Platte Schoenen Tijdens De Zwangerschap

Hoge hakken zijn over het algemeen al niet erg gezond en tijdens je zwangerschap wordt het helemaal afgeraden om op pumps te lopen. Kies daarom voor platte schoenen.

Dit zit ook nog eens fijner, vooral als je tegen het einde van je zwangerschap last krijgt van opgezwollen voeten.

5. Ga Voor Kleding Met Stretch

Wil jij zwangerschapskleding die je zowel tijdens de eerste maanden van je zwangerschap, als tijdens de laatste loodjes goed staat?

Als modetip voor zwangere vrouwen. Kies voor kleding met stretch, zodat je kleding met je meegroeit. Materialen die kleding veel stretch geven zijn bijvoorbeeld nylon en lycra.

6. Koop Goede Bh’s

Bij zwangerschapsmode mag aandacht voor een goede bh zeker niet ontbreken. Een goede bh is in deze maanden nóg belangrijker.

Het is verstandig om goed in de gaten te houden wat je bh-maat is, want hoogstwaarschijnlijk zal deze gedurende je zwangerschap veranderen. Om deze reden zijn er ook speciale meegroei bh’s te koop.

Harde beugels worden afgeraden, omdat deze de melkkanaaltjes dicht kunnen drukken. Ook als je geen borstvoeding wil of kan geven, is het belangrijk om hierop te letten, omdat verstopte melkkanaaltjes borstontsteking kunnen veroorzaken.

7. Maak Je Outfit Af Met Accessoires

Het is een feit dat zwangerschapskleding vaak niet goedkoop is. Het zou daarom goed kunnen dat je niet een compleet nieuwe garderobe aan kan schaffen voor je zwangerschap die helemaal naar jouw smaak is.

Gelukkig kan je basic zwangerschapskleding goed combineren met accessoires. Accessoires kunnen je hele look veranderen. Zo maak je jouw outfits toch sierlijk.

8. Verzorg Jezelf Tijdens Je Zwangerschap

Tijdens alle voorbereidingen voor de komst van je kindje, kan je jezelf soms vergeten. Dit kan je natuurlijk niet gebruiken. Zeker omdat je jezelf tijdens je zwangerschap al onzeker kunt voelen door je veranderende lichaam.

Om jezelf goed te blijven voelen, is het nodig om af en toe tijd voor jezelf te nemen. Ga naar de kapster, laat jezelf verzorgen door de schoonheidsspecialiste of neem gewoon eens de tijd in je eigen badkamer voor een uitgebreide beautysessie.