Er is natuurlijk niets vervelender dan dat je graag wilt slapen, maar dit niet lukt. Het kan zelfs zo zijn dat je soms urenlang zit te woelen en te draaien, en dan als gevolg ’s ochtends ontzettend moe wakker wordt. Dit is natuurlijk allesbehalve fijn. Ben jij iemand die zo nu en dan lastig in slaap komt? Lees dan snel verder, want wij geven tips die jou kunnen helpen bij een betere nachtrust.

Creëer een goed ritme

Als je een vroege wekker hebt, ga je waarschijnlijk niet te laat naar bed. Als je echter die dag al hebt uitgeslapen en de volgende dag weer een vroege wekker hebt, kan het zo zijn dat je niet goed in slaapt komt omdat je te lang hebt uitgeslapen. Om telkens een goede nachtrust te krijgen, is het daarom verstandig om een goed ritme te creëren. Dit kun je doen door iedere avond rond dezelfde tijd naar bed te gaan, en iedere ochtend rond dezelfde tijd je wekker te zetten. Zo raakt jouw lichaam gewend aan dit ritme en heb je meer kans dat je ’s avonds niet urenlang zit te woelen en te draaien, maar gewoon je uren slaap pakt.

Zorg voor voldoende beweging

Om beter te kunnen slapen, is het goed om voor voldoende beweging te zorgen gedurende de dag. Er wordt aangeraden om minimaal 30 minuten per dag intensief te bewegen. Als je dit doet, heb je meer kans dat je ‘s avonds beter in slaap valt en een goede nacht tegemoet gaat.

Leg je telefoon weg

Leg je smartphone weg

Tja, deze heb je vast al vaker gehoord. En terecht, want deze tip is goed om in je achterhoofd te houden om een goede nachtrust te krijgen. Om goed in slaap te kunnen komen, is het verstandig om daarvoor niet te lang op je telefoon te zitten. Leg je telefoon daarom minimaal een halfuurtje voordat je gaat slapen weg. Als je meteen nadat je jouw telefoon weglegt probeert te gaan slapen, is de kans groot dat dit niet lukt.

Let op met alcohol en cafeïne

Twee voedingsmiddelen die jouw goede nachtrust kunnen verpesten zijn alcohol en cafeïne. Zorg er dan ook voor dat je met deze twee voedingsmiddelen goed oplet, neem het niet te veel. Let er vooral op dat je deze voedingsmiddelen niet ‘s avonds gebruikt, dit vergroot de kans namelijk dat je slechter slaapt. Hoewel je met alcohol op misschien wel snel in slaap valt, slaap je korter en minder goed. En uiteindelijk ben je de volgende ochtend dan waarschijnlijk nog steeds moe, en dat wil je natuurlijk voorkomen. Probeer jouw alcohol- en cafeïneverbruik dan ook iets te verminderen als je merkt dat je moeite hebt met een goede nachtrust.

Creëer een donkere ruimte

Om goed in slaap te kunnen vallen, is het verstandig om een donkere ruimte te creëren. Wanneer dit niet het geval is en er veel licht in deze kamer is, ben je sneller afgeleid en duurt het langer voordat je slaperig wordt. Zorg ervoor dat je gordijnen goed dicht zitten en er geen overbodige lichtjes branden. Door de ruimte zo donker mogelijk te maken, is de kans groter dat je snel in slaap valt.

Slaaptherapie

Heb je constant slaapproblemen en lukt het maar niet om deze te verbeteren? Dan zou je eens kunnen kijken naar het volgen van slaaptherapie. Door slaaptherapie te volgen krijg je een beter inzicht in jouw slaappatroon en hoe je dit op de juiste manier zou kunnen beïnvloeden. Door middel van begeleiding bij slaaptherapie hoopt men jouw gezonde slaapgedrag terug te laten keren. Slaaptherapie is voor sommige mensen dé manier om van de slaapproblemen af te komen, dus wie weet is het voor jou ook het proberen waard.

Voedingssupplementen

Als je continu slecht slaapt, zou een andere mogelijkheid het gebruiken van voedingssupplementen kunnen zijn. Er zijn namelijk verschillende voedingssupplementen die jouw nachtrust zouden kunnen beïnvloeden. Wat voor sommige mensen goed werkt, is bijvoorbeeld het gebruik van cannabisolie. Het zou kunnen dat cannabisolie kopen een oplossing is voor mensen die slaapproblemen hebben, omdat sommige mensen hier al voordelen van hebben ervaren.

Er zijn dus al met al een hoop tips die je in je achterhoofd kunt houden voor het hebben van een betere nachtrust. Doe er dan ook alles aan om jouw slaapproblemen te voorkomen, want dit kan slecht zijn voor jouw gezondheid. Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk en zorgt ervoor dat jij fit en energiek je dag kan beginnen, en dat is uiteraard wat je maar al te graag wilt bereiken.