Beste vriendinnen zijn als zussen. Jullie zijn vaak samen en mensen zien jullie eigenlijk als een onlosmakelijk geheel. Toch heb je, net als met een zus, wel eens ruzie met elkaar. Dit kan variëren van kleine dingen tot wat grotere, maar wat het ook is, jullie komen er altijd weer uit. Vandaag hebben wij vier momenten dat jouw beste vriendin en jij soms ruzie maken.

Jaloezie

Competitie is menselijk. Voetbalteams strijden niet voor niets om de winst voor hun land en winkels willen niet voor niets de grootste zijn. Toch moet je proberen om niet te veel de concurrentie aan te gaan met vriendinnen. Waar de een knapper is of leukere kleding draagt, is de ander misschien intelligenter en beter met school. Wat eerst als een grapje begint, kan op den duur uitlopen tot een vervelende ruzie. Probeer jezelf niet te veel te vergelijken met een ander. Jullie zijn unique op jullie eigen manier.

Tijd

Er zitten 24 uren in een dag, waarin je naar school of aan het werk moet of allebei, waarin je de hond moet uitlaten, waarin je boodschappen moet doen en waarin je moet sporten. De een heeft het misschien drukker dan de ander. Probeer hier samen een weg in te vinden en goede afspraken te maken over wanneer jullie elkaar zien. Daarnaast is het goed als jullie elkaar steunen, als de een het erg druk en moeilijk heeft, dan heeft zij er niks aan als jij boos bent, omdat ze niet genoeg tijd heeft voor jou.

Vriendjes

Misschien vind jij haar vriend wel een ongelooflijke macho en vindt hij jou een onwijze zeur, maar jullie hebben één ding gemeen, jullie zijn allebei dol op jullie vriendin. Probeer hem te accepteren en praat met hem over hoe jullie er het beste van gaan maken voor jullie vriendin. Praat ook met jouw vriendin over je problemen met hem, maar zeg haar dat je jouw best gaat doen voor haar.

Onzin

Naast de serieuze zaken zijn er ook nog de onzinnige momenten waarop jouw beste vriendin en jij ruzie maken. Zij heeft een boek van jou geleend en na drie jaar nog steeds niet teruggebracht of jij hebt per ongeluk wijn op haar favoriete jurkje gemorst. Probeer deze kleine dingen meteen uit te spreken en er niet te lang bij stil te staan en maak eens een lekker potje onzin ruzie, want dat lucht ook wel eens op!