Nu het dragen van een mondkapje steeds meer een verplichting wordt, ontkomen we er niet meer aan: je moet altijd een mondkapje bij je hebben als je de deur uitgaat. Waar je ook naartoe gaat, een mondkapje is tegenwoordig essentieel. Het is natuurlijk niet ideaal om constant als je ergens naartoe gaat een mondkapje te dragen, en zeker niet als jij net je make-up goed hebt gedaan. Wanneer je na het doen van je make-up een mondkapje op zet, heb je vast het gevoel dat je jouw make-up voor niets hebt gedaan. Toch is dit niet helemaal waar, want er zijn verschillende opties om make-up te blijven dragen samen met een mondkapje. In dit artikel geven wij jou daarom de beste tips om ervoor te zorgen dat jouw make-up goed blijft zitten tijdens het dragen van een mondkapje, en bespreken wij de meest creatieve make-up looks van dit moment om jouw make-up ook mét mondkapje goed te laten opvallen.

Maak gebruik van de juiste foundation

Tja, foundation geeft nu eenmaal af als je een mondkapje draagt. Een mondkapje zit namelijk strak tegen je huid aan. Wanneer je foundation draagt en een mondkapje opzet, geeft jouw foundation binnen no-time af aan je mondkapje. Het zorgt er niet alleen voor dat er vlekken op jouw mondkapje komen, maar als je het mondkapje afdoet zit jouw make-up ook niet meer zoals je zou willen. Dat is natuurlijk super vervelend, want foundation is voor velen de basis voor make-up. Het is dan ook lastig om dat zomaar even weg te laten in je make-up routine. Als je hier geen moeite mee hebt, is dit natuurlijk de beste keuze. Is foundation weglaten geen optie voor jou? Dan is het verstandig om te kiezen voor een lichte foundation of bijvoorbeeld licht getinte dagcrème. Zo is de kans kleiner dat jouw make-up look helemaal is verpest wanneer je jouw mondkapje weer afzet. Dit is het geval omdat je een lichte laag hebt gebruikt. 

Om ervoor te zorgen dat jouw foundation zo lang mogelijk mooi blijft zitten, is het belangrijk om je foundation op de juiste manier aan te brengen. Om dit voor elkaar te krijgen, is het een goed idee om tijdens je make-up routine gebruik te maken van primer en een fixing spray. Een primer zorgt ervoor dat jouw foundation één wordt met je huid. Om er nog zekerder van te zijn dat jouw make-up goed blijft zitten kun je als je klaar bent eventueel nog gebruik maken van een fixing spray. Op deze manier blijft jouw make-up, ook na het dragen van een mondkapje, nog de hele dag goed zitten!

Gebruik geen lippenstift of lipgloss

Als je het liefst iedere dag lippenstift op lipgloss draagt is dit misschien een flinke tegenvaller, maar het is absoluut niet handig om lippenstift of lipgloss op te hebben wanneer je een mondkapje moet dragen. Het geeft ontzettend af en zorgt ervoor dat jouw lippen na het dragen van een mondkapje er niet zo mooi meer uitzien. Laat het gebruik van een lippenstift op lipgloss dan ook achterwege, je ziet het tenslotte toch niet wanneer je een mondkapje op moet hebben. Kun je écht niet zonder lippenstift of lipgloss? Dan kan een lipstain een goede oplossing zijn. Dit is een waterproof lippenstift, die bekend staat om het feit dat het goed blijft zitten. Dit is dus ideaal bij het dragen van een mondkapje, want zo geeft het minder af en behoud je jouw mooie lippen!

Meer focussen op de wenkbrauwen 

Een mondkapje bedekt jouw halve gezicht, dus het is slim om meer te focussen op de wenkbrauwen. Wenkbrauwen zorgen namelijk voor een groot gedeelte voor de uitdrukking op je gezicht. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je wenkbrauwen ‘on fleek’ zijn. Besteed nu dus meer tijd aan het accentueren van je wenkbrauwen. Dit kun je doen door gebruik te maken van bijvoorbeeld wenkbrauwgel of een wenkbrauwpotlood.

Kies voor stralende oogmake-up 

Niet alleen je wenkbrauwen mogen opvallen, maar ook je oogmake-up is belangrijk. Ook dit gedeelte van je gezicht is namelijk onbedekt. Om toch op te vallen met mooie make-up, is het een goed idee om je ogen mooi op te maken. Ga ten eerste voor een mooie kleur ogenschaduw, die jouw ogen laten spreken. Om jouw ogen nog meer te laten opvallen, is eyeliner ook een goede toevoeging aan jouw make-up routine. Je kunt hierbij kiezen voor een simpele eyeliner, maar je kunt ook helemaal out of the box gaan: maak het zo mooi als je zelf wilt. Een aanrader voor een te gekke eyeliner is de winged eyeliner. Deze eyeliner zorgt ervoor dat jouw ogen extra veel aandacht trekken. Je kunt jouw oogmake-up helemaal af maken door een goede mascara op te doen.

Het dragen van een mondkapje is misschien niet zo bevorderlijk voor je ultieme make-up look, maar toch zijn er nog genoeg mogelijkheden om er wat leuks van te maken!