Op je nagels bijten heeft altijd wel een reden. Je nagelbijten om je zenuwachtig bent of omdat je je verveelt. Vaak genoeg is het ook gewoon een gewoonte. Maar op je nagels bijten is wel vervelend. Zeker als je mooie nagellak op je vingers hebt aangebracht. Dan wil je voorkomen dat je die niet te veel beschadigd met het nagelbijten.

Hier lees je tips over voorkomen van nagelbijten en hoe speciale nagellak je kan helpen.

Nagelsbijten En Met Nagellak Voorkomen

Waarom Nagelbijten Niet Goed Voor Je Is

Op je nagels bijten is niet altijd even gezond. Je kan door nagelbijten namelijk ontstoken nagelriemen en nagels krijgen.

Onder je nagels zitten bacterien verborgen. Als je op je nagels bijt kunnen die in je mond terecht komen. Ben je er van bewust dat je op je nagels bijt dan kun je het beste regelmatig je nagels goed schoonmaken.

Zeker als het niet lukt om direct van het nagelbijten af te komen. Vaak gebeurd op de bank als je TV zit te kijken en je uit gewoonte op je nagels begint te bijten.

Naast je vingers kunnen je tanden worden aangetast door nagelbijten. Doordat je kracht moet zetten met je tanden om je nagels af te breken kunnen je tanden op een gegeven moment scheef gaan zitten.

Nagels Verzorgen Na Het Nagelbijten

Als het niet is gelukt om niet op je nagels te bijten is het tijd om je nagels te verzorgen. Hierdoor blijft de kans op infecties kleiner.

Smeer je handen in met nagelriemolie voordat je gaat slapen. Hierdoor worden je huid rond je nagels goed verzorgt. De nagelriemolie zorgt er ook voor dat minder velletjes rond je nagels ontstaan. Velletjes zijn namelijk vaak een goed aanleiding om op je nagels te gaan bijten.

Zorg er voor dat je de juiste vitamines en mineralen binnenkrijgt. Hierdoor zullen je nagels zich beter herstellen en sterker worden.

  • Vitamines – B8, B2, B3 en B5;
  • Aminozuren. Deze kun je vinden in o.a. amandelen en bonen;
  • Mineralen – Zink, ijzer en calcium;
  • Onverzadigde vetzuren. Deze kun je vinden in o.a. olijolie en noten.

Tijd om het nagelbijten aan te pakken met nagellak.

Nagellak Gebruiken Om Nagelbijten Te Voorkomen

Er zijn nagellakjes verkrijgbaar die er voor zorgen dat je minder geneigd bent om op je nagels te gaan bijten.

Zo heb je van verschillende merken nagellak die erg bitter smaken. Elke keer als je op je nagels bijt komt er bittere smaak naar boven. Zo word je bewust wanneer je op je nagels bijt en door de smaak heb je er direct geen zin meer in.

Zo heb je:
Herôme Bye Bite verkrijgbaar bij OnlineMakeup
Raylex;
Byte-X, verkrijgbaar bij Drogisterij.net

Kunstnagels Zetten Tegen Het Bijten Van Nagels

Naast het aanbrengen van anti-nagelbijt nagellak kun je ook kunstnagels gebruiken in de strijd tegen het nagelbijten.

Doordat het lastig is om kunstnagels te bijten, zoals gelnagels ben je minder geneigd om op die nepnagels te bijten.