We hebben het allemaal wel eens mee gemaakt: je bent te haastig bezig met het lakken van je nagels en voor je het weet zit het op je kleren of de vloer. Nu wil je natuurlijk zo snel mogelijk die nare nagellakvlek verwijderen uit je kleding. Om je daarbij een handje te helpen hebben wij een aantal tips & tricks verzameld over het verwijderen van nagellak uit verschillende soorten stof en kleding.

Nagellak verwijderen uit kleding

Wanneer je een druppel nagellak op je kleren krijgt kan je in de meeste gevallen gebruik maken van een nagellak remover.  Dep voorzichtig met een doekje op de nagellakvlek tot het verdwenen is. Let wel op dat niet elke stof goed reageert op de aceton die in je nagellak remover zit. Daarom zijn er gelukkig ook nog andere manieren om nagellak veilig uit je kleding te verwijderen zoals met haarlak! In het onderstaande filmpje legt een vrouw uit hoe je met haarlak gemakkelijk nagellakvlekken uit je kleding verwijderd.

Als nagellakremover niet helpt om nagellak te verwijderen

Als je alles al hebt geprobeerd om die nare nagellakvlek te verwijderen en het maar niet lukt kun je het eens proberen met insectenspray. Ja, je hoort het goed. Dit doe je als volgt: spuit een beetje van de insectenspray op een oude tandenborstel, maak dan vervolgens ronddraaiende bewegingen om de vlek uit de stof te verwijden. Tenslotte zorg je ervoor dat je kledingstuk goed uitspoelt en wast. En voila de nagellak is uit je kleding.

Opgedroogde nagellak verwijderen uit tapijt

Een opgedroogde nagellakvlek op het tapijt kan lastig te verwijderen zijn. Om te beginnen moet je zoveel mogelijk van de nagellakvlek weg schrapen met een bot mos of lepel. Spuit vervolgens parfum met alcohol op de vlek en laat het even inwerken. Uiteindelijk dep je het droog met een doekje en verdwijnt de nagellakvlek vanzelf. Let wel op: gebruik geen nagellak remover om opgedroogde nagellak te verwijderen uit je tapijt aangezien dit vlekken kan achterlaten.

Waren deze tips & tricks nuttig voor jou? Laat het ons dat weten door middel van een like!