De houdbaarheid van nagellak kan sterk verschillen. Vaak begin je na twee of drie dagen al enige beschadigingen te zien en is het na een kleine week toch echt zover dat de nagellak weer verwijdert dient te worden.

Nagellak Verwijderen Van Je Nagels

Nagellak Eraf Krabben

Je nagellak verwijderen door het eraf te krabben is het slechtste wat je kunt doen. Hiermee beschadig je namelijk de bovenste laag van je nagels, waardoor deze er onverzorgd uit kunnen gaan zien.

Soms wil het echter wel eens voorkomen dat er stukjes nagellak al gaan los zitten. Deze kun je zonder problemen verwijderen door het er zachtjes af te trekken. Als het goed is heb je namelijk een basecoat gebruikt bij het aanbrengen van de nagellak en hierdoor laat de nagellak makkelijker los.

Een basecoat zorgt er bovendien voor dat je nagels niet beschadigen tijdens het verwijderen van de nagellak.

Nagellak Remover Gebruiken

Er zijn verschillende nagellak removers verkrijgbaar, maar het beste is om te kiezen voor één zonder alcohol en aceton. Zowel alcohol als aceton kunnen je nagels ontzettend uitdrogen waardoor ze slap en ongezond worden.

Ook al gaat het verwijderen van nagellak wellicht wat makkelijker met behulp van alcohol en aceton, je moet echt proberen dit zoveel mogelijk te vermijden.

Hoe Nagellak Verwijderen?

Het beste is om je nagellak te verwijderen met een nagellak remover zonder alcohol of aceton en met behulp van een wattenschijfje. Doe wat nagellak remover op het wattenschijfje en druk deze een paar seconden tegen je nagel aan. Verwijder vervolgens met een zacht vegende bewegingen de nagellak.

Het is niet erg om een beetje druk te zetten tijdens het verwijderen van de nagellak, maar boen niet te hard. Ook hiermee beschadig je namelijk de toplaag van de nagels.
Glitternagellak.

Niet elke nagellak laat zich gemakkelijk verwijderen en een goed voorbeeld hiervan is glitternagellak. Nagellak met glitters is erg hardnekkig en klampen zich als het ware vast aan het nagel oppervlak.

Je zult merken dat wanneer je deze nagellak wilt verwijderen, alle omliggende nagellak wordt verwijderd maar dat de glitters blijven zitten.

Het beste is om een wattenschijfje in nagellak remover te drenken, deze op je nagel te leggen en je nagel vervolgens in te pakken in zilverfolie. Laat dit enkele minuten intrekken en veeg vervolgens de resterende glitters met het wattenschijfje weg. Je zult zien dat het ineens stukkken gemakkelijker gaat.

Vergeet niet om je nagels na het verwijderen van de nagellak even goed in te smeren met een verzorgende crème. Hiermee hou je de nagels sterk en gezond.