Een belangrijk deel van je nagel is de nagelriem. De nagelriem is het stukje dunne huid tussen je vinger en je nagel. Nagelriemen hebben een belangrijke functie. Ze zorgen ervoor dat er geen schadelijke bacteriën tussen je vinger en de nagel kunnen komen.

Ondanks dat nagelriemen niet echt opvallen is het wel belangrijk om ze goed te verzorgen. Structureel onverzorgde nagelriemen kunnen pijnlijk zijn.

Tijd om je nagelriemen onder handen te nemen en ontstekingen te voorkomen.

Nagelriem Verzorgen En Terugduwen

Beschermen Van Je Nagelriemen

Als je met veel schoonmaakstoffen te maken hebt, zoals bleekmiddelen en afwasmiddelen dan kunnen je handen en dus ook je nagelriemen veel te verwerken krijgen. Nagelriemen kunnen door die chemicaliën worden aangetast en pijnlijk gaan doen.

Zelfs water kan er voor zorgen dat je nagelriemen droog worden en uiteindelijk kapot gaan. Als je vaak met je vingers in warm water of lauw water zit kunnen je nagelriemen daardoor gaan ontsteken.

Zowel bij schoonmaakproducten met chemicaliën als water zorgt er voor dat de nagelriemen uitdrogen. De natuurlijke oliën in je lichaam raken door deze stoffen en water verstoord waardoor je nagelriemen droog en pijnlijk aan kunnen voelen.

Het is belangrijk om zo vaak als mogelijk afwashandschoenen te dragen.

Knip Nooit Je Nagelriemen Zodat Ze Niet Kapot Gaan

Omdat je nagelriemen erg dun en gevoelig zijn is het belangrijk om nooit je nagelriemen te knippen. Maak je nagelriemen niet kapot. Als je namelijk je nagelriemen wegknipt of korter knipt kunnen bacteriën er voor zorgen dat je een nagelriemontsteking kunt krijgen.

Iets wat je te allen tijde wilt voorkomen, toch?

Nagelriemen Terugduwen

Dat je de nagelriemen niet mag knippen is nu wel duidelijk. Wat je wel af en toe kunt doen om je nagels er mooi uit te laten is door je nagelriemen terug te duwen. Ook als je acrylnagels of gelnagels aanbrengt dan is het handiger om je nagelriemen terug te duwen.

Let op, doet dit niet dagelijks. Maximaal 1x per week is voldoende. Het is aan te raden om je nagelriemen niet terug te duwen als je natte handen hebt. Hierdoor kunnen je nagelriemen sneller scheuren en ontstoken raken.

Je kunt je beste een houten bokkenpootje gebruiken om je nagelriemen terug te duwen. Deze stokjes worden ook wel orangewood stick genoemd. Een setje houten bokkenpootjes kost ongeveer €2.

Voordat je de nagelriemen gaat terugduwen kun je het beste je nagels insmeren met een Cuticle Peeling Gel (type nagelriemolie). Deze kun je bij onder andere Bol.com en OnlineMakeup.nl kopen van bijvoorbeeld het merk Herôme. Prijzen variëren van tussen de €6 en €15.

Als je de nagels goed hebt ingesmeerd met de gel en het een paar minuten hebt laten intrekken kun je aan de slag met het houten bokkenpootje. Zet het houten bokkenpootje op je nagel en duw je nagelriem naar achteren, zoals op de foto hieronder.

Terugduwen Van Nagelriemen met Olie

Stop Met Nagelbijten Om Gezonde Nagelriemen Te Houden

Het is belangrijk om de verleiding te weerstaan van het nagelbijten. Op je nagels bijten kan er voor zorgen dat je nagelriemen kunnen kapot gaan. Er zitten verschillende bacteriën in je mond die zorgen dat je nagelriemen veel sneller kunnen ontsteken.

Nagelremover Met Acetone En Nagelriemen

Als je al wat last hebt van ontstoken nagelriemen of ze voelen gevoelig aan is het verstandig om nagellakremover te gebruiken zonder acetone. Uiteraard kun je er voor kiezen om standaard te kiezen voor een nagellakremover zonder acetone.

In dit artikel op Womentoday.nl kun je meer lezen over het zelf maken van nagellakremover met natuurlijke ingrediënten: Zelf Nagellakremover Maken

Nagelriemen Verzorgen Met Vitamine E En Shea Butter

Om je nagelriemen in een goede conditie te houden kun je het beste vitamine E en shea butter gebruiken.

Je kunt een vitamine E vinden in een handcrème. Dit is een meest eenvoudige manier om je nagelriemen te verzorgen met vitamine E. Je kunt vitamine E crème kopen bij onder andere het Kruidvat en Etos en van het merk Biodermal.

Shea butter kun je ook kopen in de vorm van een handcrème.

Speciale Oliën Kopen Om Je Nagelriemen Te Verzorgen

Naast de handcrèmes met vitamine E of shea butter zijn er speciale nagelriemolien te koop. Je kunt een nagelriem olie online kopen bij onder andere OnlineMakeUp.nl en Drogisterij.net. In de winkel kun je terecht voor nagelriemolie bij de HEMA, Etos en het Kruidvat. Prijzen variëren tussen de €12 en €15.