Sterke en gezonde nagels zien er mooi uit. Bovendien is de kans op ontstekingen rond je nagels minder als je vingernagels en teennagels goed verzorgd. Lees hieronder de tips over hoe je nagels sneller en gezonder kunt laten groeien.

Sterke Nagelgroei Bevorderen

Stoppen Met Nagelbijten Voor Betere Nagelgroei

Het is belangrijk om te stoppen met nagelbijten. Nagelbijten is slecht voor sterke en gezonde nagelgroei. Ook het afbijten van velletjes rond je nagels kan leiden tot infecties en er voor zorgen dat je nagels minder snel groeien.

Er zijn een aantal manieren om te stoppen met nagelbijten. In het artikel Nagellak En Nagellak hier op Womentoday.nl lees je er meer over.

Het bijten van nagels kan een zenuwtik zijn. Er kan oorzaak zijn waarom je zo zenuwachtig bent en nagels bijt. Je kunt dan het beste raad vragen bij een expert, zoals een therapeut of een psycholoog.

Gebruik Een Base Coat Bij Het Nagels Lakken

Als je nagels gaat lakken is het belangrijk een om goede basis aan te leggen op je nagels. Een basecoat kan er namelijk voor zorgen dat de nagellak zelf niet op je nagels blijft plakken. De kans op chippen / afbrokkelen van de nagellak wordt een stuk kleiner.

Als je nagellak begint af te brokkelen hebben veel meiden en vrouwen de neiging om deze eraf te pulken. Het er af pulken en krabben kan er voor zorgen dat je nagel en soms ook de nagelriem beschadigd waardoor de nagelgroei slechter wordt.

Kortom, breng een basecoat aan op je nagels en haal het netjes weg met een milde nagellakremover.

Een basecoat geeft bovendien ook een mooiere finish. Dus gezondere nagels en mooiere gelakte nagels met een basecoat.

Vitamines En Supplementen Voor Betere Nagelgroei

Voedingssupplementen en vitamines kunnen er voor zorgen dat je nagels sterker en gezonder worden.

Een bekende supplement is Biotine. Biotine zorgt er onder andere voor betere haargroei en een normale stofwisseling.

Ook al kan biotine geen kwaad is het belangrijk om de gebruiksaanwijzing te lezen en advies te vragen aan een deskundige.

Naast het slikken van biotine is een verscheidenheid aan vitamines goed voor je lichaam. Je hebt bijvoorbeeld bij De Tuinen, De Tuinen Super Nagel Formule die ook helpt bij het gezond en sterk houden van je nagels.

Er zijn nog meer van deze supplementen formules op de markt die zorgen voor gezondere nagels en dus betere nagelgroei door middel van vitamines en mineralen.

Voeding Voor Sterkere Nagels

Naast het slikken van voedingssupplementen is het belangrijk dat je gezond eet. De juiste voedingsstoffen kunnen zorgen voor sterkere nagels en snellere nagelgroei.

Een gevarieerd en vitaminerijke dieet is gezond voor je gezondheid en je nagels. Hieronder vind je enkele etenswaren die belangrijk zijn voor je lichaam:

  • Vitamine C: Vitamine C is te vinden in onder andere appels, paprika’s en sinaasappels;
  • Vitamine A: Vitamine A kun je vinden in wortels en bladgroentes;
  • Vitamine H: Voeding met vitamine H en biotione kun je vinden in onder andere bananen, champignon en avocado’s.

Nagelriemen Onderhouden Voor Betere Nagelgroei

Het is belangrijk om je nagelriemen goed te onderhouden. Een nagelriem die beschadigd is kan zorgen dat er ontstekingen ontstaan.

Wat je nooit mag doen is het knippen van je nagelriemen. Om je nagelriemen er mooier uit te laten zien kun je nagelriemen wel terugduwen.

Lees meer over het verzorgen van nagelriemen in het artikel “Nagelriemen Verzorgen En Terugduwen“ hier op Womentoday.nl

Handen Wassen

Handen wassen is goed om bacteriën te verwijderen en verspreiding te voorkomen. Maar te veel handen wassen kan slecht zijn voor de handen van je huid en voor je nagels.

Als je een beroep hebt waarbij je vaak je handen moet wassen voor de hygeine is belangrijk om een goede moisturizer te gebruiken voor je handen, nagels en nagelriemen.

Zo blijven je nagels sterker en je nagelriemen gezonder.

Nagels Vijlen Voor Gezonde Nagelgroei

De manier van nagels vijlen is ook belangrijk bij het gezond en sterk houden van je nagels. De beste manier om je nagels te vijlen is door vanuit de linkerkant en rechterkant naar de center te werken, zoals je hieronder kunt zien.

Deel Je Nagelvijl Niet

Deel je nagelvijl niet met je vriendinnen of familieleden. Nagelvijlen kunnen vol met bacteriën zitten, die schadelijk kunnen zijn voor jouw nagels van die andere.

Draag Handschoenen Tijdens Het Huishouden

Als je gaat huishouden is het belangrijk dat je handschoenen gebruikt wanneer je schoonmaakmiddelen gebruikt. De schoonmaakmiddelen kunnen er voor zorgen dat je nagels beschadigen en brozer worden en makkelijker afbreken.

Ook als je milde afwasmiddel gebruikt en je met de hand wast is het verstandig om afwashandschoenen te dragen

Kunstnagels Zetten

Kunstnagels kunnen ideaal zijn als je nagels niet zo mooi zijn van nature. Het geeft je gevoel echt vrouw te zijn. Maar het hele jaar door nepnagels kan zorgen voor minder gezonde nagels en dus slechtere nagelgroei.

Als je kunstnagels gaat zetten en weer laat verwijderen is het belangrijk om je nagels ook een tijdje rust te gunnen. Om de nagels lucht te geven en te verzorgen met onder andere moisturizer.

Lees hier meer over de verschillende kunstnagels in het artikel “Verschil Tussen Gelnagels, Acrylnagels En Solar Nagels” hier op Womentoday.nl.

Juiste Nagellakremover Gebruiken

Als je al broze nagels hebt is het belangrijk om een milde nagellakremover te gebruiken. Het is om een nagellakremover te gebruiken zonder aceton. Je kunt een milde nagellakremover zonder kopen bij onder andere Kruidvat, bij de HEMA en bij Yves Rocher.

Tips Voor Teennagels

Denk ook aan de verzorging van je teennagels. Je teennagels zijn minder in het zicht dan je vingernagels.

Je geeft teennagels in de zomer een kleurtje terwijl je vingernagels het hele jaar door lakt.

Als je de bovenstaande tips doorneemt, zoals het eten van de juiste voeding en het verzorgen en een basecoat aanbrengen als je teennagels gaat lakken krijg je ook sterkere en betere teennagelgroei.

Ongezonde Nagels

Als je vingernagels of je teennagels er ongezond uitzien en je vertrouwt het niet is het belangrijk om een afspraak te maken bij de huisarts.