Vind jij het ook lastig om dag in dag uit te bepalen wat je gaat eten en je familie en vrienden hier eens mee te verrassen? Merk je dat je vervalt in een routine en continue dezelfde recepten kookt? Dat is verleden tijd in 2019. In deze blog geven we tips over hoe je een frisse wind door je keuken kunt laten waaien. Ga jij de uitdaging aan?

1. Abonneer je op de nieuwsbrief van een foodblog of een kookmagazine

Foodblogs en kookmagazines staan bol van leuke en lekkere recepten. Schrijf je eens in voor de nieuwsbrief van je favoriete foodwebsites en je ontvangt praktisch elke week een bak inspiratie om je weekmenu te bepalen. Op die manier kan je elke week minimaal één keer een nieuw gerecht proberen. De gerechten van bloggers en magazines zijn vaak ook wat specialer of uitgebreider. Plan dit gerecht daarom eens in op een zaterdagavond en nodig wat vrienden uit. Zo heb je onmiddellijk een reden om extra je best te doen.

Psst! Wist je dat wij ook kookinspiratie geven? Bekijk onze lifestylesectie culinair maar eens!

2. Wees creatief met restjes

Wist je dat we in Nederland miljoenen kilo’s voedsel verspillen? Dit komt omdat we restjes vaak niet opeten. Juist met restjes kun je heerlijk koken. Probeer bijvoorbeeld eens een quiche met het overschot van je gekookte worteltjes, bloemkool of broccoli. Gekookte of gegrilde groenten zijn ook een ideale basis voor een salade of soep.

Je kunt met je etensresten ook een goed gevulde omelet maken. Hierin kan je echt alles verwerken: van groenten, kaas tot restjes gekookte aardappel. Voedzaam en ontzettend lekker!

3. Tinder je recepten

Er bestaan heel wat receptentools en websites waarop je aan de hand van je favoriete smaken nieuwe recepten kunt vinden. Hier moet je dan gewoon de ingrediënten invullen die je wilt gebruiken en de website tovert enkele suggesties uit haar mouw. Zo maak je niet steeds dezelfde gerechten met je lievelingsingrediënten en ontdek je wat nieuwe dingen. Net als bij Tinder dus! Onze favoriet? De receptentool van HelloFresh!

Ben je meer van de kookboeken, maar gebruik je deze veel te weinig? Dat is niet alleen jammer van je investering, maar ook ruimteverspilling in je boekenkast. Hierdoor heb je vast tal van lekkere recepten nog niet eens gelezen of uitgeprobeerd. Open daarom eens geblinddoekt een kookboek en maak het recept dat op de pagina staat. Wedden dat je deze anders nooit zelf had ontdekt?

4. Upgrade een klassiek recept

Probeer een ingrediënt uit een klassiek recept eens te vervangen door een alternatief. Zo creëer je onmiddellijk een ander smakenpalet. Vervang het gehakt in je klassieke spaghetti bolognaise eens door kipreepjes of kies voor bloemkool in je pastasaus in plaats van de ‘veilige’ cougette.

5. Pinspiration

Je kunt Pinterest niet alleen gebruiken om je favoriete gerechten te bewaren, maar het kan je ook inspireren. Scroll eens langs de prachtige foto’s en kies iets wat je lekker lijkt. Of kijk eens op je Pinterest homepage voor nieuwe inspiratie. Op basis van eerder bewaarde gerechten toont de app je suggesties op de homepagina. Probeer minimaal één keer per week zo’n Pinspiration gerechtje uit om je weekmenu gevarieerder en spannender te maken.

Heb jij nog andere ideeën om je te laten inspireren in de keuken? Laat het ons zeker even weten!