Nieuwe schoenen kopen is leuk. Zeker als het een paar hakken of sneakers betreft die je al een tijdje wilde. Maar helaas komt het vaak voor dat je nieuwe schoenen pijn doen als je er op gaat lopen. Je moet ze inlopen voordat je ze zich hebben aangepast aan je voeten.

In dit artikel lees je de beste tips hoe je jouw nieuwe sneakers, hakken of boots snel kunt inlopen zodat je zonder pijnlijke voeten de dag doorloopt.

Nieuwe Schoenen Pijnloos Inlopen

Dikke Sokken Dragen En Je Leren Schoenen Opwarmen

Let op: Dit geldt enkel voor leren schoenen.

Een eenvoudige manier om je leren schoenen op te rekken is door middel van dikke sokken en warmte (fohn).

  • Trek een paar dikke sokken (twee sokken over elkaar heen) aan en pers je voeten in je schoenen;
  • Maak delen van je schoenen waar het knelt warm met een fohn;
  • Beweeg je voet en tenen zoveel mogelijk wanneer je de nieuwe schoenen hebt opgewarmt;
  • Als het weer is afgekoeld kun je de bovenstaande stappen herhalen.

Als je nu met gewone sokken in je schoenen stapt voelt het al wat ruimer aan.

Draag Je Knellende Nieuwe Schoenen Niet De Hele Dag

Als je nieuwe schoenen pijn doen of irriteren bij het inlopen kun je het beste niet de hele dag de schoenen dragen. Je kunt bijvoorbeeld je nieuwe schoenen even aantrekken als je naar de supermarkt gaat. Je kunt ook besluiten om je schoenen enkel in huis te dragen.

Trek je nieuwe schoenen na het boodschappen weer uit en trek je (oudere) comfortabele schoenen weer aan.

Zeker als je een dag weg moet is het verstandig om met het inlopen van je nieuwe hakken of sneakers te wachten.

Als je schoenen al beter beginnen te voelen kun je ze voor langere tijd dragen. Maar wissel wel af en toe af. De ene dag je nieuwe schoenen en de ander dag je echt ingelope comfortabele schoenen.

Kortom, loop af en toe op je nieuwe schoenen om je voeten niet te veel pijn te doen.

Laat Je Nieuwe Schoenen Oprekken Bij De Schoenmaker

Als je schoenen te strak zitten kun je ook besluiten om ze bij een schoenmaker op te laten rekken. Je hakken of boots laten oprekken helpt al een beetje om je voeten te ontzien.

De schoenmaker kan in de meeste gevallen je knellende schoenen voordelig oprekken.

Uiteraard moeten je voeten wennen aan je nieuwe schoenen. Inlopen blijft noodzakelijk om je schoenen comfortabel te laten worden.

Hoge Hakken Of Pumps Inlopen

Nieuwe hoge hakken inlopen is een vak apart. Hakken vragen om meer aandacht omdat je meer aandacht moet besteden omdat (langdurig) erop lopen pijnlijk kan zijn.

Lees meer over het pijnloos lopen op hakken op Womentoday.nl: Tips Om Op Hakken Te Lopen Zonder Pijn

Koop in de eerste plaats hakken die goed passen. Je voeten zwellen namelijk op als je er eventjes op loopt. Als je dus hoge hakken of pumps wilt kopen, let daar dan op. Koop het niet te krap, anders gaat het inlopen erg moeizaam en pijnlijk.

Je kunt om je pumps of je stilleto hakken in te lopen een paar anti-druk middelen kopen. Zo heb je antidrukpleisters, anti-druk-patches, hamerteenkussen of zachte zelfklevende beschermpleister.

Gladde Zolen Bij Nieuwe Schoenen

Het is irritant als je vaak (bijna) uitglijdt als je met je nieuwe schoenen op pad gaat. Daarom is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan je zolen als je nieuwe zolen hebt gekocht.

Je kunt een paar dingen doen om zonder zorgen op je nieuwe schoenen naar buiten te gaan.

  • Je kunt met een (heel) lichte schuurpapier de onderkant van je zolen schuren. Zo worden je schoenzolen ruwer en hebben meer grip;Als je schoenen al beter beginnen te voelen kun je ze voor langere tijd dragen. Maar wissel wel af en toe af. De ene dag je nieuwe schoenen en de ander dag je echt ingelope comfortabele schoenen.
  • Je kunt ook een nagelvijl gebruiken om je zolen te schuren. Nagelvijlen zijn nooit zo grof als schuurpapier;
  • Als je op straat loopt kies dan voor grove stenen om je nieuwe schoenen op in te lopen. Vermijd dus zoveel mogelijk de gladde stenen (helaas vaak te vinden in winkelcentra).

Heb je al een tijdje op schoenen gelopen is het tijd om je schoenzolen schoon te maken. Lees hier meer over Womentoday.nl: Witte Zolen Schoonmaken Van Je Sneakers

Extra Tips Bij Het Inlopen Van Knellende Schoenen

Hieronder vind je nog wat extra tips:

  • Koop je schoenen aan het einde van de middag of avond, omdat je voeten dan het meest breed en lang zijn.
  • Investeer in een paar schoenenspanners. Het liefst van hout omdat deze vocht uit je schoenen opneemt. Schoenenspanners houden je schoenen mooier in model. Werkt vooral met leren schoenen.
  • Breng wat deodorant aan in je schoenen op plekken waar blaren kunnen ontstaan om deze te voorkomen.