Dat de Nike Air Max populair is, is niemand ontgaan. Maar dat deze klassieke sneaker van Nike zó populair is in Nederland, is toch wel een verrassing. 27% van de Nederlanders heeft namelijk één of meer paar Nike Air Max in de kast liggen. Oftewel een KWART van alle inwoners in ons kikkerlandje. Verder is hij het meest populair bij jongeren onder 21 jaar en wordt de sneaker het meest gedragen in Overijssel! Nog meer leuke feitjes weten over de Nederlandse liefde voor deze sportieve schoen? Wij hebben hier alles wat je moet weten over het Nike Air Max onderzoek.Nike Air Max Day

Internationale Nike Air Max day

Aankomende zondag, 26 maart, is het de internationale Nike Air Max day, omdat die dag de Nike Air Max precies 30 jaar geleden is uitgebracht. De sneaker werd 30 jaar geleden geboren als sportschoen, maar kwam als casual schoen op de kaart door de hip-hop scene. Vandaag de dag is het de bekendste sneaker van Nike, die niet meer uit het Nederlandse straatbeeld is weg te denken. In het teken van Nike Air Max Day, heeft Dresscode.nl een onderzoek gedaan onder 1.150 Nederlanders. En daar kwamen de volgende feitjes uit:

  1. Vroeger werd de sneaker meer gedragen door mannen dan door vrouwen. Dit omdat de schoen hoorde bij de sportieve man en niet bij een classy vrouw. Daarnaast werd hij in het begin vooral voor mannen ontworpen.
  2. Langzamerhand is de Nederlandse vrouw de Air Max aan het overnemen. 28,7% van de vrouwen heeft de sneaker in haar bezit of ooit gehad, terwijl dit percentage bij de mannen 31,4% is. We zijn er nog niet, maar de populariteit bij vrouwen neemt jaarlijks toe!
  3. In Overijssel worden de meeste Nike Air Max gedragen. Maar liefst 36 op de 100 inwoners geeft aan Nike Air Max te dragen of te hebben gehad. Daarna komt Friesland met 34 op de 100, gevolgd door Noord-Holland; met 33 op de 100.
  4. De provincie Zeeland doet nog niet helemaal mee met de trend. 17 op de 100 Zeeuwen heeft hem in de kast en is daarmee is Zeeland de provincie met de minste Nike Air Max schoenen.
  5. De Air Max wordt het meest gedragen door jongeren onder de 21 jaar. 27,3% van de Nederlandse jongeren heeft op dit moment deze sneakers. Daarnaast heeft nog eens 6% de Air Max vroeger gehad.
  6. Dat de sneaker alleen door jongeren wordt gedragen, is zeker niet het geval. Bij de mannen van 51 jaar en ouder, wordt de sneaker juist weer populairder. Wist je dat 21% van de Nederlandse mannen boven de 51 nog een paar Nike Air Max in de kast heeft liggen? Typisch een gevalletje van: ‘je bent zo jong als je jezelf voelt’ (of kleedt in dit geval).

Vanaf april begint het ‘sneakerseizoen’ weer en zie je de Nike Air Max langzaam weer op straat verschijnen. Aankomende zondag lanceert Nike acht nieuwe modellen om het dertigjarige jubileum te vieren. Voor de echte liefhebbers is dit dé dag om hun nieuwe schoenen voor 2017 in te slaan. Wij wensen iedereen nu alvast een HAPPY NIKE AIR MAX DAY!