Egypte het land van de piramides, farao’s en mummies. Naast de rijke geschiedenis die het land bezit, is het ook een schitterende vakantiebestemming. Egypte is een zeer gastvrij land waar je naast het bezoeken van al de verschillende oudheden, ook prachtig kunt duiken of vele andere excursies kunt beleven. Daarnaast kan je verblijven in mooie all-inclusive hotels, waar je echt tot rust kunt komen. Dit artikel geeft een aantal tips die gedaan kunnen worden tijdens het verblijf in Egypte. Zodat je een onvergetelijke vakantie kunt beleven!

Op stedentrip

Wanneer je op vakantie wilt naar Egypte, zijn er veel verschillende aanbieders. Zo kan je op vakantie naar Egypte met FTI. Een organisatie waar je naast het hotel, ook diverse excursies kunt boeken. Zo kan je bijvoorbeeld op stedentrip naar beroemde Egyptische steden. Egypte kent veel verschillende steden. De hoofdstad en tevens de bekendste stad in Egypte is Caïro. Net buiten Caïro zijn de Piramides van Gizeh te aanschouwen. Deze gigantische bouwwerken zijn nog indrukwekkender als je ervoor staat. De stad zelf beschikt over diverse musea, waar het oude Egypte beschouwd kan worden. Daarnaast kan er een bezoek worden gebracht aan de bazaar, de citadel of bezoek prachtige moskeeën. Caïro ligt tevens aan de nijl waardoor een boottrip op de nijl mogelijk is, de beroemde rivier die cruciaal was voor het oude Egypte. 

Op stedentrip

Duiken

Egypte kent verschillende badplaatsen, waar je naast snorkelen, ook kunt duiken. De bekendste badplaatsen zijn Lahami Bay, Marsa Murena en El Gouna. 

Lahami Bay is de meest zuidelijke badplaats van Egypte. Tijdens het snorkelen of duiken, zijn de prachtige koraalriffen te bewonderen die het water kleurrijk kleuren. Het strand heeft fijn zand, waar je ultiem kunt genieten van een goed boek of een frisse duik.

Marsa Murena is een badplaats dat ligt ten noordwesten van Marsa Alam. Wanneer je besluit om het zeeleven te bewonderen, zijn er verschillende dieren te vinden. Zo kunnen diverse vissen, schildpadden en dolfijnen gespot worden. De badplaats biedt daarnaast een mooi breedt zandstrand, waar je lekker kunt zonnen.

El Gouna is een nieuwe aangelegde badplaats aan de rode zee. El Gouna wordt ook wel gezien als het venetië van Egypte. Ook hier ligt een prachtig zandstrand waar je lekker kunt ontspannen en voor een frisse duik zijn de mooie koraalriffen te bewonderen. 

Egypte is een prachtig land om te bezoeken, met een rijke historie en enorm veel bezienswaardigheden. Dit artikel geeft enkel een paar tips, terwijl er in werkelijkheid nog veel meer te doen is. Ga samen met een reisorganisatie in gesprek om het meeste uit je vakantie te halen. Zodat je optimaal kunt genieten van de mooie reis.