Wat voor soort oogmake-up past er bij groene ogen? Welke kleuren laten je groene ogen spreken? Met de volgende oogmake-up tips voor groene ogen helpen wij je verder op weg. In de volgende alineas kom je te weten welke oog make-up er past bij groene ogen passen.

Groene Ogen Oogmake-up

Groene Ogen Opmaken

Groene ogen komen voor in allerlei verschillende bevolkingsgroepen. Zowel blanke als donkere mensen kunnen groene ogen hebben. Maar desalniettemin is groen een kleur die een stuk minder voor komt dan bruine of blauwe ogen.

Oogschaduw Make-up Voor Groene Ogen

Het mooie aan groene ogen is dat je met veel kleuren oogmake-up kunt experimenteren. Let er wel op dat de gekozen kleuren bij je huidskleur passen.

Naast dat je kunt experimenteren qua kleuren zijn er een aantal kleuren die altijd goed staan groene ogen.

Paarse Oog Make-up

Paarse kleuren en pruimkleurige kleuren werken goed, zeker voor donkergroene ogen.

Paars is vooral geschikt om ‘s avonds te dragen. Ook diep violet is geschikt om ‘s avonds mee op stap te gaan.

Bruin Voor Groene Ogen Make-up

Bruin is ook zeer goed geschikt voor groene ogen. Hoe meer de kleur lijkt op chocoladebruin hoe beter het staat bij groene ogen. Je kunt de bruine oogschaduw mooi combineren met koper of nog spannender goud. Maar gebruik deze combinatie alleen voor ‘s avonds.

Abrikoos Kleurige Oogmake-up Voor Groene Ogen

Abrikoos is een geel/oranje/roze-achtige kleur welke goed staat bij groene ogen. Zorg er wel voor dat de kleur niet teveel naar roze neigt, anders vloekt het bij je groene ogen. Om het spannend te maken kun je beter kiezen uit zilver.

Metallic Oogschaduw Voor Groene Ogen

Als je een wat meer opvallende oogschaduwkleur voor je groene ogen wilt, kun je het beste kiezen voor een koperkleurige oogschaduw of een bronskleurige oogschaduw.

Mascara Aanbrengen Bij Groene Ogen

Wat mascara betreft kun je het beste kiezen voor een bruine tot donkerbruine mascara. Zwarte mascara is in de meeste gevallen, te opvallend.

Eyeliner Make-up Tips Voor Groene Ogen

Als je groene ogen hebt kun je het beste voor een bruine eyeliner of een donkerbruine eyeliner kiezen. Net als bij mascara is een zwarte tint of kleur te sterk.

Blush En Lipstick Voor Groene Ogen

Alhoewel blush en lippenmake-up niet direct horen bij oogmake-up is het belangrijk om je gezichtsmake-up ook op je ogen aan te laten sluiten. Voor blush kun je het beste gaan voor een blush met perzikkleurige ondertoon. Qua lipstick is een rode lipstick met een bruine ondertoon een goede keuze.