Duidelijke make-up tips voor bruine ogen kom je helaas maar weinig tegen. Bij bruine ogen gaat het vaak om opvallend make-up maar bijna nooit over een natuurlijke look.

Bruine ogen zijn dieper van kleur en zijn daarom geschikt om donkere ogen make-up te dragen.

Er bestaan natuurlijk meerdere soorten tinten bruin. In de volgende 4 alinea’s staan 4 verschillende tinten bruin beschreven en de kleuren oogmake-up die daar goed bij passen.

Oogmake-up Bruine Ogen

  • Diep donkere ogen
  • Bruine ogen
  • Lichtbruine ogen
  • Lichtgekleurde bruine ogen

1. Diep donkere bruine ogen

De beste keuze voor deze bruine tint ogen is zwart of donkerbruin. Alle donker bruine kleuren sluiten aan op diep donkere kleur ogen. Als je wat spannends zoekt, kies dan voor donkerblauw of donkerpaarse tinten.

Het enige probleem dat je kunt hebben met deze kleuren make-up is dat het te hard over komt. Kies daarom voor een lichtere tint oogschaduw gecombineerd met zwarte mascara. Dit brengt alles mooi in evenwicht en geeft een perfecte natuurlijke look.

2. Oogmake-up voor Bruine kleurige ogen

Als je ogen een bruine kleur hebben kun je alle kanten op. Verschillende kleuren oogmake-up staan goed. Violet, paars in het bijzonder. Je kunt ook een heel andere kant op en kiezen voor juist goud, zilver of brons. Alle kleuren werken voor bruine ogen.

3. Lichtbruine ogen

Als je bruine ogen hebt kun je het beste een lichte kleur geel gebruiken in je ogen make-up. Doe voorzichtig met de bruine tinten, gebruik dit alleen bij een eyeliner. Qua mascara kun je voor een zwarte tint kiezen. Dit geeft het meest levendige effect en legt de nadruk op je lichtbruine ogen.

4. Hazelnoot bruin

Als je groen/bruine ogen hebt kun je het best kleuren gebruiken die net even wat donkerder zijn dan je huidskleur. Rozige en champagne kleuren staan mooi bij groen/bruine ogen. Om je ogen te doen stralen kun je een eyeliner gebruiken met een paarse tint. Een zwarte eyeliner bij deze kleur ogen is af te raden. Dit komt te hard over.